Σύμφωνα με το ινστιτούτο Nielsen media, περισσότεροι από 58 εκατομμύρια Αμερικανοί παρακολούθησαν την χθεσινή (90λεπτη) πρώτη τηλεμαχία μεταξύ των φετινών υποψήφιων προέδρων : του κόμματος των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα και του κόμματος των Ρεπουμπλικάνων Μιτ Ρόμνεϊ– περισσότεροι ωστόσο από την αντίστοιχη αναμέτρηση (του ’08) των Ομπάμα-Μακέιν, με περίπου 52,5 εκατ.τηλεθεατές.

Για τη χθεσινή τηλεμαχία, το ινστιτούτο εξέφρασε πάντως την εκτίμηση ότι η πραγματική τηλεθέαση «μπορεί να ήταν και υψηλότερη».

Το ίδιο ινστιτούτο, που συλλέγει τέτοια στοιχεία μετά από το 1976, θύμισε ότι τον Οκτώβριο 1980 περίπου 80,5 εκατομμύρια τηλεθεατές είδαν στους δέκτες την τηλεμαχία του Ρόναλντ Ρίγκαν των Ρεπουμπλικάνων με αντίπαλό του, τότε, τον Δημοκρατικό Τζίμι Κάρτερ.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τους υποψήφιους αντιπρόεδρους, η τηλεμαχία Τζό Μπάιντεν των Δημοκρατικών με την Σάρα Πέιλιν των Ρεπουμπλικάνων, στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, είχε την ιστορικά υψηλότερη τηλεθέαση μετά από το 1976– δεδομένου ότι αυτή άγγιξε τα εβδομήντα εκατομμύρια τηλεθεατές, όπως ενημέρωσε σήμερα το ίδιο αμερικανικό ινστιτούτο.