Ο άντρας που «πέθανε» 9 φορές και είναι ακόμα εδώ για να μας το διηγηθεί

Ένας 29χρονος επιμένει να ζει παρά τα όσα τραγικά του συμβαίνουν


ΚΟΣΜΟΣ
22:27
22/11/2018
Ο άντρας που «πέθανε» 9 φορές και είναι ακόμα εδώ για να μας το διηγηθεί
1
loading

Ο Jamie Poole γεννήθηκε με υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, μια κατάσταση όπου το μυοκάρδιο αυξάνεται δυσανάλογα πολύ σε μέγεθος, με αποτέλεσμα η καρδιά να μη διοχετεύει αποτελεσματικά το αίμα στο σώμα.

«Δεν είναι σπάνια πάθηση», λέει ο ίδιος, «ένας στους 500 Βρετανούς υποφέρουν από αυτό. Αλλά για τους περισσότερους που το έχουν, δεν είναι πρόβλημα. Οι περισσότεροι δεν το καταλαβαίνουν καν … Δυστυχώς για μένα, η κατάστασή μου είναι πιο προχωρημένη, πιο περίπλοκη. Και μου δημιουργεί προβλήματα εδώ και 10 χρόνια».

Και όταν λέει «προβλήματα», εννοεί πως η καρδιά του σταματά ξαφνικά να δουλεύει. Εκείνος πάντως είναι ακόμα εδώ, παρά τις 9 φορές που του συνέβη αυτό που αποκαλούμε απλά-απλά θάνατο από ανακοπή καρδιάς!

Ο Αυστραλός που ζει στο Λονδίνο ανακαλεί την πρώτη φορά που σταμάτησε η καρδιά του. Ήταν 20χρονών και χρειάστηκαν 45 ολόκληρα λεπτά για να τον επαναφέρουν στη ζωή: «Ξύπνησα μια βδομάδα αργότερα από το κώμα, όταν μου είπαν τι είχε συμβεί». Η δεύτερη έλαβε χώρα στο σπίτι του ξαδέρφου του, «ένιωσα ζάλη και υπέστη ανακοπή καρδιάς».

Την τρίτη ανακοπή την έπαθε στον δρόμο πηγαίνοντας στη δουλειά, κάπου 2,5 χρόνια αργότερα: «η τέταρτη φορά ήταν στην πραγματικότητα τέταρτη και πέμπτη, όταν πείσμωσα και επέστρεψα στη δουλειά μετά το τρίτο καρδιακό επεισόδιο και μια βδομάδα αργότερα, ξύπνησα στο πλατύσκαλο μιας σκάλας, πριν πάθω και άλλη μια ανακοπή».

Και την έκτη στον δρόμο για το γραφείο την έπαθε «και ξανά ακριβώς μια βδομάδα μετά την τέταρτη και πέμπτη, ίσως έπρεπε να κάνω ένα διάλειμμα».

Η έβδομη ήρθε μια μέρα που έβρεχε και έτρεξε να βρει προστασία σε μια καφετέρια και τον συνέφεραν αργότερα οι συνάδελφοί του στο γραφείο. «Η όγδοη ήταν στο αεροδρόμιο, πίσω στην Αυστραλία, όταν επέστρεψα για να ανανεώσω τη βίζα μου», όπου του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες έξω από τη θύρα επιβίβασης.

Η ένατη και τελευταία μέχρι στιγμής έλαβε ευτυχώς χώρα στο νοσοκομείο. Πλέον φορά μια συσκευή μέσα στο σώμα του που κάνει restart στην καρδιά του κατά τη διάρκεια της ανακοπής (εμφυτεύσιμος καρδιομετατροπέας-απινιδωτής) και πρέπει να αποφεύγει κάθε είδους σωματική δραστηριότητα.

«Οι σκάλες είναι ο μεγάλος μου καθημερινός εχθρός», λέει χαρακτηριστικά, με την καρδιολόγο του Amanda Varnava να προσυπογράφει ό,τι λέει ο Jamie. Ο οποίος έχει πεθάνει τόσες φορές που αναγνωρίζει πια τη στιγμή πριν από το μοιραίο: «Μου αρέσει να τις ονομάζω ‘‘τα οχτώ δευτερόλεπτα του θανάτου’’»…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar SCULLYXL5

    ΤΥΧΕΡΟΣ!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει