Ηλικιωμένη γυναίκα, βρέθηκε νεκρή σήμερα το απόγευμα, σε προάστιο της πόλης Μπαγκόεφγκραντ, στη νοτιοδυτική Βουλγαρία και σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατός της οφείλεται σε εγκεφαλικό επεισόδιο, λόγω της αφόρητης ζέστης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία στην «πρωταθλήτρια» στις υψηλές θερμοκρασίες, πόλη Ρούσε, έφτασε στους 39 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα δεκάδες κάτοικοι της πόλης, όπως και χιλιάδες άλλοι Βούλγαροι σε άλλες περιοχές της χώρας, προσέφυγαν σε νοσοκομεία και ιατρεία, με αυξημένη αρτηριακή πίεση, καρδιακές αρρυθμίες και άλλα προβλήματα υγείας, εξαιτίας του καύσωνα. Η στάθμη του ποταμού Δούναβη έπεσε δραστικά, με συνέπεια εμπορικά πλοία της Ουκρανίας και της Ρουμανίας να «κολλήσουν» προσωρινά σε ρηχά σημεία. Μόνη ελπίδα των Βούλγαρων να βρουν λίγη δροσιά, εκτός από το παγωμένο μεταλλικό νερό που διανέμει δωρεάν σε διάφορες πόλεις ο Ερυθρός Σταυρός, είναι να σημειωθούν, μέσα στις επόμενες ημέρες κάποιες θερινές βροχοπτώσεις.

Να σημειωθεί επίσης, ότι η τροχαία απαγόρευσε την κυκλοφορία των νταλικών τις απογευματινές ώρες, καθώς λόγω των υψηλών θερμοκρασιών μαλακώνει η άσφαλτος και σημειώνονται ζημίες στο οδόστρωμα.