Μπορεί ο μισθός του πρωθυπουργού της Σιγκαπούρης Λι Χσιέν Λούνγκ να υπέστη μείωση 36%, ακόμα και τώρα, όμως, παραμένει ο πλέον ακριβοπληρωμένος ηγέτης στον κόσμο.

Ο Λι αμείβεται με 2,3 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, αλλά με βάση τις προτάσεις μιας επιτροπής αναθεώρησης που διορίστηκε τον περασμένο χρόνο, θα λαμβάνει εφεξής 1,7 εκατομμύρια!

Η επιτροπή διορίστηκε μετά τις βουλευτικές εκλογές και τις επιδόσεις σε αυτές της αντιπολίτευσης σε σχέση με το Κόμμα Λαϊκής Δράσης του Λι που κυβερνά τη χώρα από την ανεξαρτησία της το 1965.

Στη Σιγκαπούρη, οι υπουργοί και οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν πολύ υψηλούς μισθούς, καθώς θεωρείται ότι με αυτό τον τρόπο οι θέσεις θα συμπληρώνονται με τους καλύτερους.

Παρά τη μείωση του μισθού του ο Λι θα εξακολουθήσει να έχει τρεις φορές υψηλότερη αμοιβή από τον κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ Ντόναλντ Τσανγκ, τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο ηγέτη στον κόσμο, με απολαβές περίπου 550.000 δολάρια το χρόνο.

Η αυστραλή πρωθυπουργός Τζούλια Γκίλαρντ θα λαμβάνει 498.000 δολάρια το χρόνο, σύμφωνα με τις προτάσεις που υιοθέτησε πρόσφατα η κυβέρνηση, ενώ ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κερδίζει περίπου 400.000 δολάρια.