Λειτούργησαν και πάλι μία ημέρα μετά το πέρασμα της καταιγίδας Αϊρίν τα μέσα δημόσιας μεταφοράς στη Νέα Υόρκη, ενώ άνοιξαν ξανά και τα τρία αεροδρόμια της πόλης.

«Με μερικές εξαιρέσεις, οι υπηρεσίες αποκαταστάθηκαν σ’ όλες τις γραμμές του μετρό. Όμως τα δρομολόγια θα είναι λιγότερο συχνά απ’ ό,τι συνήθως και οι επιβάτες πρέπει να υπολογίζουν ότι θα περιμένουν περισσότερο και ότι τα τρένα θα είναι πιο γεμάτα», διευκρίνισε η Μητροπολιτική Αρχή Μεταφορών.

Τα τρία αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, ανάμεσα στα οποία και το διεθνές αεροδρόμιο Τζ. Φ. Κένεντι, επαναλειτούργησαν για τις πτήσεις που επρόκειτο να προσγειωθούν σ’ αυτά, ανακοίνωσε εκπρόσωπος των αερολιμενικών αρχών για τη Νέα Υόρκη και το Νιού Τζέρσι.

Οι αναχωρήσεις από τα αεροδρόμια θα επαναληφθούν το μεσημέρι στο Τζ. Φ. Κέννεντι και στο Νιούαρκ, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος. Το Λα Γκουάρντια είχε επαναλειτουργήσει πλήρως από το πρωί.

Οι αερολιμενικές αρχές διευκρίνισαν πάντως ότι «οι ταξιδιώτες καλούνται να έρθουν σε επαφή με την αεροπορική εταιρεία τους πριν μεταβούν στο αεροδρόμιο για να ενημερωθούν για ενδεχόμενες καθυστερήσεις ή ακυρώσεις».

Περισσότερες από 10.000 πτήσεις ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο λόγω της καταιγίδας Αϊρίν που έπληξε την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ.