Τα τρία κυριότερα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης ανοίγουν σήμερα εκ νέου, μετά το πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν. Τα αεροδρόμια JFK και Νιούγουαρκ, αναμένεται να επαναλειτουργήσουν στις 6 το ξημέρωμα τοπική ώρα και το ΛαΓκουάρντια μια ώρα αργότερα, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Την ίδια ώρα αναμένεται να επανακυκλοφορήσουν και οι συρμοί του μετρό στη Νέας Υόρκης,  παρότι αναμένεται τα δρομολόγια να είναι λιγότερα. Τα δρομολόγια των λεωφορείων και στους πέντε δήμους της πόλης έχουν αποκατασταθεί, αλλά, ενδεχομένως για σήμερα Δευτέρα, να μην ανταποκρίνονται πλήρως στο συνηθισμένο προγραμματισμό τους.

Αντίθετα, οι σιδηροδρομικές γραμμές του Νιου Τζέρσι, θα παραμείνουν κλειστές, εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε ο τυφώνας. Σύμφωνα  με τον διευθυντή της υπηρεσίας μεταφορών, το εργατικό δυναμικό θα απασχοληθεί, επί εικοσιτετραώρου βάσεως, με τον καθαρισμό του Νιου Τζέρσι από τα πεσμένα δέντρα, τη αποκατάσταση του ηλεκτρικού συστήματος και των βλαβών που δημιουργήθηκαν από τις πλημμύρες.

«Εβδομάδες, ή, ακόμη περισσότερο θα χρειαστούν μέχρι να ανακτηθεί η τάξη και η ηρεμία από τον τυφώνα Αϊρίν», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.

Δείτε το βίντεο