Τους κανονικούς ρυθμούς ζωής επιχειρούν να βρουν και πάλι οι κάτοικοι της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, μετά το πέρασμα του τυφώνα Αϊρίν. Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας του τυφώνα ενώ περίπου πέντε εκατομμύρια σπίτια και γραφεία έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Παρότι ο κυκλώνας δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα στο κέντρο του Μανχάτταν, η ζωή των κατοίκων στα περίχωρα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, εξαιτίας των προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση, των πλημμυρών και των εκατοντάδων δέντρων που έχουν πέσει στους δρόμους.

Το κόστος της καταστροφής στην ανατολική ακτή δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, αλλά ο κυβερνήτης του Νιου Τζέρσι δήλωσε στο NBC, πως υπολογίζει ότι θα χρειαστούν «δισεκατομμύρια δολάρια» για την αποκατάσταση των υλικών καταστροφών.

Παρά τις δυσκολίες μετακίνησης των πολιτών σε ορισμένες περιοχές η αγορά θα λειτουργήσει, καθώς επίσης η Γουόλ Στριτ και το χρηματιστήριο.

Η φετινή χρονιά επεφύλασσε τα πιο ακραία καιρικά φαινόμενα στην ιστορία των ΗΠΑ, με το κόστος μέχρι στιγμής να ανέρχεται σε τουλάχιστον 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Δείτε το βίντεο