Πολλούς νεκρούς και σοβαρές ζημιές άφησε πίσω της η τροπική καταιγίδα Έρικα κατά το πέρασμά της από την Ντομίνικα και σήμερα απειλεί τη Δομινικανή Δημοκρατία, ενώ η Πολιτεία της Φλόριντα κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού, προκειμένου να προετοιμαστεί για την άφιξη του τυφώνα.

Η Έρικα απέχει περίπου 105 χιλιόμετρα από τον Άγιο Δομίνικο, την πρωτεύουσα της Δομινικανής Δημοκρατίας, και οι άνεμοι που την συνοδεύουν ενισχύθηκαν, φτάνοντας τα 85 χιλιόμετρα την ώρα ανέφερε το Αμερικανικό Κέντρο Παρακολούθησης Τυφώνων (NHC). «Το μάτι της θύελλας θα περάσει από τη Δομινικανή Δημοκρατία το απόγευμα, κατόπιν, τη νύχτα, θα πλησιάσει στα νησιά Τερκς και Κάικος και το Σάββατο προς την Κυριακή θα κινηθεί προς τις νότιοκεντρικές και βορειοδυτικές Μπαχάμες», διευκρίνισε το NHC.

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους την Πέμπτη στην Ντομίνικα όπου οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν φονικές πλημμύρες. «Η χώρα έχει πληγεί σοβαρά» είπε ο υπουργός Δημοσίων Έργων Ίαν Πίναρντ κάνοντς λόγο για μεγάλες ζημιές στα δίκτυα υποδομής και στο αεροδρόμιο.

Ο Ρικ Σκοτ, ο κυβερνήτης της Φλόριντας όπου αναμένεται να φτάσει η καταιγίδα στις αρχές της εβδομάδας, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την Πολιτεία προκειμένου να ληφθούν εγκαίρως μέτρα για την προστασία του πληθυσμού και των υποδομών.

Στο Πόρτο Ρίκο περίπου 150.000 σπίτια έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα αλλά οι ζημιές γενικά ήταν περιορισμένες. «Φαίνεται ότι επιστρέφουμε στην ομαλότητα», είπε ο κυβερνήτης του, Αλεχάντρο Γκαρσία Παντίγια.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.