Χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωσαν, σήμερα το βράδυ στο Τελ Αβίβ, με την άδεια των αρχών, κατά της κατοχής των Παλαιστινιακών εδαφών, με αφορμή την 44η επέτειο από την κατάκτησή τους με μέσα στρατιωτικά.

Στη διαδήλωση αυτήν, στην οποία συμμετείχαν και Άραβες πολίτες του Ισραήλ, ζητήθηκε να ιδρυθεί ένα παλαιστινιακό κράτος προς το συμφέρον του Ισραήλ, με διεθνή όρια αυτά της 4ης Ιουνίου του 1967, προγενέστερα του «Πολέμου των έξι ημερών».

«Ο Νετανιάχου μας σύρει στην καταστροφή», «Ισραήλ, Παλαιστίνη, δύο κράτη, δύο λαοί», «Αλληλεγγύη με τους Παλαιστίνιους», φώναζαν οι διαδηλωτές, ενώ ευδιάκριτα ήταν πανό με γελοιογραφία, η οποία παριστάνει τον πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να τραγουδά με σιγανή φωνή.

Στη Βηθλεέμ, κοντά στο χώρο σημείου στρατιωτικού ελέγχου απ το Ισραήλ, πολλοί Χριστιανοί τέλεσαν σήμερα τη Θεία λειτουργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρατεινόμενη ισραηλινή κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών, φωνάζοντας : «Ειρήνη και Δικαιοσύνη».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν τεθεί σε συναγερμό από σήμερα, επειδή γι αύριο Κυριακή προβλέπεται να γίνουν απ τους Παλαιστίνιους διαδηλώσεις για την «Naksa», την ήττα των Αράβων στον «Πόλεμο των έξι ημερών» τον Ιούνιο του 1967.

Γι’αυτό το λόγο έχουν ήδη ενισχυθεί οι ισραηλινές δυνάμεις κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, στα Υψώματα του Γκολάν, στα όρια με τη Δυτική Όχθη και την Λωρίδα της Γάζας.