Το Ιράν θα έχει νέες συνομιλίες για τα πυρηνικά με τις μεγάλες δυνάμεις στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε σήμερα ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

«Ελπίζω ότι αυτό το σημαντικό (πυρηνικό) ζήτημα θα καταλήξει στην τελική του έκβαση στις (ερχόμενες) συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από την πόλη αυτή, οι οποία μεταδόθηκε απευθείας στην ιρανική κρατική τηλεόραση.

Ο Αχμαντινεζάντ σημείωσε εξάλλου ότι η χώρα του θα απαντήσει «πολύ σύντομα» στην επιστολή της επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Κάθριν Άστον για μια επανάληψη των διαπραγματεύσεων με τις χώρες της ομάδας 5+1 σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

«Πιστεύω ότι η απάντηση σε αυτήν την επιστολή θα σταλεί προσεχώς στην κα. Άστον από τις αρμόδιες αρχές στο Ιράν», δήλωσε ο Αχμαντινεζάντ κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες.

«Χαιρετίζουμε τη βούληση της ομάδας 5+1 να επανέλθει για άλλη μια φορά στη διαπραγματευτική οδό. Πάντοτε ήμασταν έτοιμοι για διαπραγματεύσεις και σήμερα είμαστε έτοιμοι», συνέχισε.