Κατηγορίες για σκόπιμες δολοφονίες διαδηλωτών απήγγειλε σε βάρος του πρώην  προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ η αιγυπτιακή επιτροπή που διερευνά τις βιαιότητες κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στη χώρα.

Περισσότεροι από 360 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των διαδηλώσεων και χιλιάδες τραυματίστηκαν.

Όπως γράφει η εφημερίδα Al Ahram οι κατηγορίες αφορούν τόσο τον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου όσο και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών.

Η επιτροπή υπέβαλε τις κατηγορίες στο γραφείο του Εισαγγελέα, υπογραμμίζοντας πως ο Μουμπάρακ ως επικεφαλής της κυβέρνησης έχει την ποινική ευθύνη για τον θάνατο των διαδηλωτών.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Χαμπίμπ αλ-Αλντι, που θα δικαστεί για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και ξέπλυμα χρημάτων, κατηγορείται ότι διέταξε τις αστυνομικές δυνάμεις να ανοίξουν πυρ εναντίον των διαδηλωτών, γράφει η Al Ahram.

Οι αιγυπτιακές αρχές έχουν ήδη συλλάβει ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας και ερευνούν τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες διέταξαν τις δυνάμεις ασφαλείας να ανοίξουν πυρ προκαλώντας τον θάνατο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της λαϊκής εξέγερσης εναντίον του Μουμπάρακ.