Ο πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ζήτησε σήμερα από τους υπουργούς του  να προτιμούν τη Γαλλία για τις διακοπές τους και να θέτουν υπό την έγκριση του τις προσκλήσεις τους στο εξωτερικό, μετά την πολεμική που ξέσπασε για τις διακοπές που έκαναν κυβερνητικοί αξιωματούχοι στην Τυνησία και την Αίγυπτο.

Η γενική γραμματεία της κυβέρνησης θα εγκρίνει ή θα απαγορεύει τα ταξίδια, πρόσθεσε ο αρχηγός του κράτους, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το προεδρικό μέγαρο.

Μετά την πολεμική για τις διακοπές που έκανε η υπουργός Εξωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί στην Τυνησία εν μέσω λαϊκής εξέγερσης κατά του καθεστώτος του Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν κατηγορείται επίσης ότι χρησιμοποίησε αεροπλάνο της αιγυπτιακής κυβέρνησης και φιλοξενήθηκε με έξοδα του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ κατά τις χριστουγεννιάτικες διακοπές του στην Αίγυπτο.

Ο Σαρκοζί, ο οποίος αρνήθηκε να μιλήσει από τη Βαρσοβία για τη διένεξη με στόχο την Αλιό-Μαρί, πρόκειται να συμμετάσχει αύριο το βράδυ σε εκπομπή στο τηλεοπτικό δίκτυο TF1.