Ως αναγκαίες για την επίλυση της κρίσης χαρακτήρισε τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις ο αμερικανός αντιπρόεδρος στον αιγύπτιο ομόλογό του.

Ο Τζο Μπάιντεν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ομάρ Σουλεϊμάν με θέμα «την πρόοδο στην έναρξη αξιόπιστων διαπραγματεύσεων για την μετάβαση σε μια δημοκρατική κυβέρνηση που θα ικανοποιεί τις προσδοκίες του αιγυπτιακού λαού».

Ο αμερικανός αντιπρόεδρος υπογράμμισε την ανάγκη ενός προγράμματος συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων με ένα σαφές χρονοδιάγραμμα που θα δείχνει ότι η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις αυτές και εξέφρασε την ανησυχία του για τις συνεχιζόμενες επιθέσεις εναντίον πολιτών. Ζήτησε να απελευθερωθούν αμέσως όσοι δημοσιογράφοι και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν συλληφθεί χωρίς λόγο.

Την ανησυχία του για τις αλλαγές που θα φέρει στη Μέση Ανατολή η εξέγερση στην Αίγυπτο, εξέφρασε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες καθώς όπως είπε αν εκλεγεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα δεν θα φέρει την ειρήνη.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Πέρες μιλώντας σε 430 βουλευτές από 32 ευρωπαϊκές χώρες, που επισκέπτονται το Ισραήλ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.