Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών και κατέστρεψε εργαστήριο στο οποίο παρασκευαζόταν κοκαΐνη – σύμφωνα με το ανακοινωθέν της, επρόκειτο για το μεγαλύτερο του είδους του στην Ευρώπη – και συνέλαβε 25 άτομα.

Το εργαστήριο βρισκόταν σε ακίνητο κοντά στην Μαδρίτη. Η αστυνομία κατέσχεσε 300 κιλά ναρκωτικών που ήταν έτοιμα για διανομή, 33 τόνους χημικών προϊόντων, 2 εκατ. ευρώ σε μετρητά, όπλα, πολυτελή αυτοκίνητα και πάνω από 470 κινητά τηλέφωνα.

Η αστυνομία κατέσχεσε επίσης ακίνητα και πόρους αξίας 50 εκατ. ευρώ.

Στους κρατούμενους περιλαμβάνονται Κολομβιανοί και Ισπανοί υπήκοοι. Ορισμένοι εξ αυτών εργάζονταν σε δικηγορική εταιρία της Μαδρίτης η οποία φέρεται να συνέβαλε στο ξέπλυμα των εσόδων της συμμορίας, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας El Pais.

Το κύκλωμα χρησιμοποιούσε σωματοφύλακες και μια σειρά από διαμερίσματα για τις δραστηριότητές του. Οι συλλήψεις έγιναν ύστερα από έρευνες που διήρκεσαν δύο χρόνια.

Στο μεταξύ στην πόλη Σαραγόσα, στη βόρεια Ισπανία, η αστυνομία εξάρθρωσε μικρότερο κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, συλλαμβάνοντας 15 άτομα και κατάσχοντας 1,5 κιλό της ουσίας. Κατά τις αρχές οι ύποπτοι είναι Κολομβιανοί, Δομινικανοί, Ολλανδοί και Ισπανοί υπήκοοι.