Παράλληλες συγκεντρώσεις σε δύο πόλεις της Γερμανίας πραγματοποίησαν ακροδεξιές οργανώσεις το Σάββατο, πυροδοτώντας οργισμένες διαδηλώσεις από αριστερούς.

Στο Βερολίνο, 180 στελέχη του ακροδεξιού συνασπισμού Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος-Λαϊκή Ένωση συγκεντρώθηκαν σε περιοχή των προαστίων για να συζητήσουν την υιοθέτηση κοινών πολιτικών θέσεων μετά τη συνένωση των δύο παρατάξεων την 1η Ιανουαρίου. Δύο από τους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν συνελήφθησαν γιατί «φορούσαν μάσκες» (κάτι που απαγορεύεται στη διάρκεια κινητοποιήσεων στη Γερμανία)ενώ η αστυνομία ανακοίνωσε πως «ερευνά» το πώς προκλήθηκαν ζημιές στην πόρτα της αίθουσας όπου συνεδρίαζαν τα μέλη της ακροδεξιάς παράταξης. Μάλιστα, δεν αποτράπηκαν τα επεισόδια μεταξύ των διαδηλωτών και αστυνομικών.

Στο Μαγδεμβούργο, νοτιοδυτικά του Βερολίνου, περίπου 2.500 διαδηλωτές εμπόδισαν πορεία 1.000 ακροδεξιών στην πόλη, πραγματοποιώντας καθιστική διαμαρτυρία σε δρόμους ώσπου τους απομάκρυνε η αστυνομία. Οι ακροδεξιοί έκαναν την πορεία στην 66η επέτειο της καταστροφής της πόλης με μαζικό αεροπορικό βομβαρδισμό στη διάρκεια του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.