Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία που σημειώθηκε στο νοσοκομείο της Γάζας, με κόσμο να αναφέρει ότι ακούστηκε ξαφνικά η έκρηξη και στη συνέχεια ο τόπος γέμισε με πτώματα και κραυγές.

Ο Ghassan Abu Sitta, ένας πλαστικός χειρουργός που εργάζεται στο νοσοκομείο, είπε στο πρακτορείο AP ότι άκουσε μια δυνατή έκρηξη και η οροφή του χειρουργείου του κατέρρευσε.

«Οι τραυματίες άρχισαν να πέφτουν πάνω μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως εδε εκατοντάδες νεκρούς και βαριά τραυματισμένους. «Έβαλα ένα τουρνικέ στο μηρό ενός άνδρα που του έκοψαν το πόδι και μετά πήγα να φροντίσω έναν άνδρα με διαμπερές τραύμα στον αυχένα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Επίσης, το abcnews.go.com επικαλείται έναν τραυματία που δήλωσε πως «ήμουν έξω από το νοσοκομείο για να κάνω τσιγάρο. Πήγα λίγο πιο πέρα για να πάρω και όταν επέστρεψα όλοι εξαϋλώθηκαν. Έγινε μέσα σε δευτερόλεπτα».

Σημειώνεται, ότι η Χαμάς κατηγορεί το Ισραήλ για το χτύπημα, τη στιγμή που οι ισραηλινές δυνάμεις κατηγόρησαν αρχικά τη συγκεκριμένη οργάνωση και μετά την Ισλαμική Τζιχάντ.