«Απερίγραπτη» χαρακτήρισε την κατάσταση στο νοσοκομείο Αλ Αχλί το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα. «Οι γιατροί κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις στο έδαφος και στους διαδρόμους και ορισμένες από αυτές έγιναν χωρίς αναισθησία», ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δρ Άσραφ Αλ Κούντρα σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Facebook νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

«Πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να περιμένουν για επεμβάσεις και οι ιατρικές ομάδες προσπαθούν να σώσουν τη ζωή τους στην εντατική».

Πρόσθεσε ότι πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά και γυναίκες που «έχουν χάσει τα χαρακτηριστικά τους», συμπληρώνοντας ότι πολλά από τα τραύματα που έχουν υποστεί «ξεπερνούν τις δυνατότητες των ιατρικών μας ομάδων».

Τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανέφερε το υπουργείο, σύμφωνα με το Associated Press.

Την ίδια ώρα, γιατρός κάνει λόγο για απόλυτη καταστροφή στον τόπο της επίθεσης. Το BBC κατάφερε να μιλήσει ανώνυμα με έναν γιατρό που εργαζόταν στο νοσοκομείο της Γάζας όταν έγινε η έκρηξη.

Όπως είπε στην εκπομπή Newshour του BBC World Service, υπήρχε πλήρης καταστροφή στον τόπο της επίθεσης – όπου περίπου 4.000 εκτοπισμένοι αναζητούσαν καταφύγιο.

Εκατοντάδες άνθρωποι εκτιμάται ότι είναι νεκροί μετά την έκρηξη στο νοσοκομείο Αλ Αχλί, το οποίο χρηματοδοτείται πλήρως από την Αγγλικανική Εκκλησία.

Ο ισραηλινός στρατός αρνήθηκε τους ισχυρισμούς της Χαμάς ότι ήταν πίσω από την έκρηξη, λέγοντας ότι ήταν μια ρουκέτα που εκτοξεύτηκε από την παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, μια μαχητική ομάδα με έδρα τη Γάζα. Η ομάδα έχει επίσης αρνηθεί την ευθύνη.