Μπορεί το νυφικό φόρεμα να είναι το πρώτο σας μέλημα κατά την προετοιμασία της πιο χαρούμενης στιγμής της ζωής σας, κάθε γυναίκα όμως ξέρει πως ένα εντυπωσιακό χτένισμα και ένα κομψό και περιποιημένο μακιγιάζ ολοκληρώνουν πάντα με τον καλύτερο τρόπο ένα νυφικό look.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Η αλήθεια είναι πως πολλές γυναίκες τη μέρα του γάμου τους επιλέγουν έναν κλασικό κότσο ή ολόισια μαλλιά γιατί έτσι αισθάνονται πιο ασφαλείς.

Γεγονός είναι ακόμη ότι οι «δραματικές» αλλαγές στις παραμονές του μυστηρίου, ακόμα και αν είναι κατά κοινή ομολογία προς το καλύτερο, μπορεί να αγχώσουν τη νύφη που ούτως ή άλλως έχει πολλά να διαχειριστεί τη συγκεκριμένη περίοδο.

Έτσι σκοπός του hair expert τον οποίο με μεγάλη προσοχή πρέπει να επιλέξετε -καθώς μια φορά παντρεύεστε- είναι να δημιουργήσει την άριστη συνολική σας εικόνα με την οποία θα νιώθετε μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά!

Οι πρόβες που θα προηγηθούν, θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση, λαμβάνοντας υπόψιν κάποιους σημαντικούς παράγοντες.

– Η ώρα που θα τελεστεί το μυστήριο: Εάν δηλαδή η τελετή είναι πολύ νωρίς, οπότε πρέπει να έχετε ένα πιο ανάλαφρο χτένισμα και όχι ένα βαρύ σινιόν.

– Η τοποθεσία του γάμου σας, η εκκλησία και το κτήμα ή η αίθουσα: Εάν π.χ. είσαστε δίπλα στο κύμα, ο προσωπικός σας κομμωτής θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα αντίστοιχα επαγγελματικά προιόντα ώστε η υγρασία για να μην χαλάσει το χτένισμά σας.

Ιδανικά, δείξτε του φωτογραφία του νυφικού σας ώστε να προσαρμόσει το νυφικό χτένισμα και να είναι πλήρως εναρμονισμένο με το ύφος του φορέματος σας.

Αν έπρεπε να χωρίσουμε τα νυφικά χτενίσματα σε 5 μεγάλες κατηγορίες, αυτές θα ήταν:

– Ανάλαφρα μακριά και ριχτά: Καμιά φορά το απλό είναι και το πιο όμορφο, ειδικά σε νεαρές νύφες.

– Curly – waves μπούκλες: Είτε κάτω, είτε μισά-μισά πιασμένα, η επιλογή της μπούκλας πάντα είναι μια σταθερή αξία.

– Νυφικό «Princess»: Είναι το πιο ταιριαστό για τις μπουκλίτσες σας. Ανάλαφρα ψηλά πιασίματα.

– Στυλ επίσημο και εκλεπτυσμένο:
Για όποια νύφη θέλει πιο βραδινό ύφος.

– Chic chignon: Βραδινό, μεγαλοπρεπές και κομψό στυλ. Μια σίγουρη λύση για όποια νύφη θέλει να έχει τη σιγουριά για όλο το βράδυ αλλά και όλο το elegance με τα βλέμματα των καλεσμένων πάνω της. Ταιριάζει σε πιο περίτεχνα νυφικά με πολύτιμες πέτρες και δεξιώσεις που γίνονται σε μεγάλες πολυτελείς αίθουσες.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr