Τα φλογερά κόκκινα μαλλιά είναι τα πιο σπάνια για να βρει κανείς αν μιλάμε για το φυσικό πάντα χρώμα μας,αλλά με την ραγδαία εξέλιξη στις επαγγελματικές βαφές μαλλιών, κάθε γυναίκα μπορεί να βρει την απόχρωση που της ταιριάζει περισσότερο.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Είναι μια ιδανική επιλογή για τις Κυρίες που έχουν μπλε ή πράσινα μάτια και ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα. Αντίθετα,αν το δέρμα σας έχει την τάση να κοκκινίζει εύκολα, τότε πρέπει να το αποφύγετε. Το κόκκινο θεωρείται ένα θετικό, συγκινησιακό χρώμα που διεγείρει την καρδιά και τις αισθήσεις στη θέα του.

Ταιριάζει περισσότερο σε μια κοινωνική εξωστρεφή και τολμηρή προσωπικότητα με αυτοπεποίθηση, κι αυτό γιατί τραβάει τα βλέμματα και προκαλεί τις εντυπώσεις.Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δώσετε στην επιλογή της απόχρωσης που θα επιλέξετε,κάτι που θα συζητήσετε με τον κομμωτή σας για να καταλήξετε σε ένα χρώμα που θα σας κολακέψει και θα κρατήσετε για καιρό.

Για παράδειγμα,τα ζεστά και χάλκινα κόκκινα κολακεύουν τα πράσινα ή ανοιχτά καστανά μάτια και τις ελαφρώς μαυρισμένες επιδερμίδες, ενώ οι πιο ψυχρές αποχρώσεις όπως το δαμασκηνί κολακεύουν τα μπλε μάτια και τις λευκές επιδερμίδες.

Αν όμως έχετε σκουρόχρωμη επιδερμίδα είναι σοφό να αποφύγετε το πορτοκαλί κόκκινο που μπορεί να χλωμιάζει την δέρμα σας. Επιλέξτε περισσότερο τα πιο σκούρα κόκκινα όπως το ακαζού μέχρι καστανοκόκκινο.

Για να ολοκληρώσετε την βαφή σας με απόλυτη επιτυχία, συμβουλευτείτε τον color expert σας για να εξοπλιστείτε με ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά όπως κρέμες περιποίησης, μάσκες προστασίας και ορούς λάμψης.

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr