Η πιο συνηθισμένη και δημοφιλής έως τώρα επιλογή στις ombre βαφές είναι το καστανό με το ξανθό, που μάλιστα τους καλοκαιρινούς μήνες δίνει ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα με τη βοήθεια του ήλιου, ο οποίος ανοίγει περισσότερο το χρώμα των μαλλιών.

Γράφει ο Θοδωρής Οικονομάκης

Τελευταία τάση όμως το red ombre, δηλαδή το κόκκινο ombre, που ουσιαστικά πρόκειται για καστανά μαλλιά που έχουν κόκκινο τελείωμα.

Αυτό που θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πριν προχωρήσετε σε αυτή την αλλαγή, είναι πως το κόκκινο χρώμα χάνει τη λάμψη και τη ζωηράδα του πολύ πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο χρώμα και επομένως θα χρειάζεται να βάφετε τα μαλλιά σας περίπου κάθε μήνα.

Ωστόσο, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα επαγγελματικά προιόντα που θα βρείτε στα μεγάλα hair salons, το αποτέλεσμα θα διαρκεί περισσότερο καιρό.

Ιδανικά, κάνοντας αυτή την αλλαγή θα πρέπει να προσαρμόσετε και το μακιγιάζ σας.

Αποφύγετε λοιπόν τις ροζ αποχρώσεις σε σκιές, ρουζ κλπ και προτιμήστε ροδακινί και καφέ τόνους για να αναδείξετε στο μέγιστο βαθμό το νέο, ombre look σας!

Θοδωρής Οικονομάκης
Προσωπολόγος – Hairstylist educator

Τον κ. Οικονομάκη μπορείτε να τον βρείτε στο ikonomakis κομμωτήρια + VIP στο πάτημα Χαλανδρίου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site www.ikonomakis.gr και τη σελίδα στο Facebook: facebook.com/ikonomakisgr