Πριν από το ρεβεγιόν γιατί να μην κάνετε προκαταβολικά ένα δώρο στον εαυτό σας, προσφέροντάς του ένα απολαυστικό και αναζωογονητικό μπάνιο μέσα στο ζεστό, αρωματικό νερό της μπανιέρας;

Ιδανικές συνθήκες
Για να εξασφαλίσετε τις ιδανικές συνθήκες για το μπάνιο αυτό, χρειάζεστε:

• Κατάλληλη θερμοκρασία χώρου: Η σωστή θερμοκρασία του χώρου παίζει σημαντικό ρόλο, γιατί, για παράδειγμα, το κεφάλι σας θα βρίσκεται εκτός νερού και επομένως θα κρυώνει. Γι’ αυτό φροντίστε ο χώρος να έχει θερμοκρασία 20-22 ˚C.

• Ιδανική θερμοκρασία νερού: Είναι και αυτή σημαντική, για να μη μειωθεί η απόλαυση. Το νερό λοιπόν της μπανιέρας θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 35-40 ˚C. Αν με το μπάνιο θέλετε να χαλαρώσετε, οι 40 ˚C είναι αρκετοί. Αν, αντίθετα, θέλετε να τονωθείτε, η θερμοκρασία του νερού δε θα πρέπει να ξεπερνάει τους 37 ˚C. Στη διάρκεια του μπάνιου, αν το νερό κρυώσει, προσθέστε ζεστό για να το ξαναφέρετε στη σωστή θερμοκρασία.

• Ιδανικός χρόνος: Ένα καλό μπάνιο πρέπει να διαρκεί 15 τουλάχιστον λεπτά, έτσι ώστε τα ειδικά προϊόντα να έχουν το χρόνο να προσφέρουν τα οφέλη τους. Δεν πρέπει όμως να ξεπερνάει τη μισή ώρα, γιατί τότε το δέρμα σας θα αφυδατωθεί.

Απαραίτητα αξεσουάρ
• Σαπούνια: Τα σύγχρονα σαπούνια δεν είναι πλέον επιθετικά στο δέρμα, γιατί δεν περιέχουν μόνο μαλακτικά στοιχεία, αλλά και φυτικά έλαια, των οποίων η ευωδιά παραμένει για ώρες στην επιδερμίδα. Πάντως, μην υπερβάλλετε με το σαπούνισμα, αφού σε υπερβολικές δόσεις καταστρέφει το υδρολιπιδικό φιλμ της επιδερμίδας, δηλαδή την καλύτερη φυσική της άμυνα.

• Αφρόλουτρα και ζελ: Διάφανα και ευωδιαστά, τα προϊόντα αυτά εξουδετερώνουν τα σκληρά άλατα του νερού και ξεβγάζονται εύκολα. Σε σχέση με τα ζελ, τα αφρόλουτρα δημιουργούν πολύ πιο πλούσιο αφρό. Να τα ρίχνετε στην μπανιέρα πριν τη γεμίσετε, έτσι ώστε να διαλύονται καλά με την πίεση του νερού.

• Αιθέρια έλαια: Να τα ρίχνετε στο νερό αφού γεμίσετε πρώτα την μπανιέρα, έτσι ώστε να διαλυθεί το άρωμά τους και να το εισπνεύστε μόλις μπείτε στο νερό. Δέκα σταγόνες φτάνουν για το νερό μιας κανονικής μπανιέρας και είναι αρκετές για να σας χαλαρώσουν, να τονώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να απαλύνουν το δέρμα σας. Για χαλάρωση, διαλέξτε μύρο, γιασεμί, λεβάντα και βασιλικό. Για τόνωση, γεράνι, τζίντζερ, μαντζουράνα και θυμάρι.
• Άλατα και πέρλες: Διαλύστε τα στο νερό, για να ενυδατώσουν και να αρωματίσουν την επιδερμίδα σας. Στα καταστήματα θα βρείτε μεγάλη ποικιλία από αυτά. Τελειώνοντας, ξεβγαλθείτε με δροσερό νερό, για να σφίξουν οι πόροι του δέρματος.

Μετά το μπάνιο
Για να μείνει το δέρμα σας απαλό, χρειάζεται ένα γαλάκτωμα ή μια κρέμα σώματος. Τα ενυδατικά και θρεπτικά συστατικά που περιέχουν τα προϊόντα αυτά είναι τα ίδια, ενώ η μόνη διαφορά τους είναι στη συμπύκνωσή τους.

Η κρέμα έχει πλούσια και λιπαρή υφή και το άρωμά της θα διαρκέσει περισσότερη ώρα στο δέρμα σας, ενώ το γαλάκτωμα είναι πιο ρευστό, με αποτέλεσμα να απλώνεται πιο εύκολα και να εισχωρεί πιο γρήγορα.

Μια άλλη λύση για να απαλύνετε και να αρωματίσετε το δέρμα σας είναι το ταλκ.

Δοκιμάστε το μετά το ντους.

Πηγή: belife.gr