Κάθεστε στο γραφείο σας και κοιτάζετε συχνά το μεσημεριανό σας , που δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα μήλο χάριν της σιλουέτας σας, ενώ η διπλανή σας απολαμβάνει κάθε της γεύμα με τα όλα του; Ξέρω, ξέρω, εσείς έχετε έναν στόχο και θα τον επιτύχετε, πάση θυσία!

Ε, λοιπόν μάλλον θα απογοητευτείτε γιατί αυτή η. θυσία είναι λίγο μεγαλύτερη από ότι νομίζετε! Μάθετε λοιπόν, πως ένα μήλο την ημέρα όχι μόνο δεν κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά μπορεί να σας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα ή ακόμα και να σας… χωρίσει. Θέματα που δε θα ταλαιπωρήσουν ποτέ τη διπλανή σας !

Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα λάθος με το να θέλετε να είστε σε φόρμα και υγιείς και κάνει πραγματικά καλό η «επίτευξη» των πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών την ημέρα που συμβουλεύουν οι διατροφολόγοι. Αλλά, το μοτίβο αυτό, από εκείνο που πεθαίνετε της πείνας με εξαντλητικές δίαιτες για να κατεβείτε 1 και 2 νούμερα, ή δυνατόν και μέσα σε 3 μέρες, μπορεί πραγματικά να σας «καταστρέψει» για 5 λόγους:

Φτιάξτε διάθεση
Στερώντας μονίμως στον εαυτό σας πράγματα και απολαύσεις ένα είναι σίγουρο ακόμα κι αν δεν το έχετε διαπιστώσει: έχετε καταντήσει κυκλοθυμική! Πολλαπλασιάστε λοιπόν το κέφι σας με μια από τις γεύσεις που σας «φτιάχνουν» την ημέρα! Το καλό φαγητό δεν είναι καλό μόνο για το σώμα μας, αλλά και για το μυαλό μας αφού πολλά από τα συναισθήματα ευχαρίστησης οφείλονται στην αύξηση των θρεπτικών ουσιών. Άλλωστε σκεφθείτε: Πώς μπορείτε να αναπαραστήσετε μια ηρωίδα από το Sex And The City, τρώγοντας μόνο μαρούλι και νερό;

Το θερμόμετρο ανεβαίνει
Αν δεν τρώτε αρκετά είναι περισσότερο από πιθανό το σώμα σας να μην παίρνει αρκετές θρεπτικές ουσίες ώστε να διατηρηθεί η καλή λειτουργία των κυττάρων, (όχι, η λαχανόσουπα δεν σας παρέχει όλες τις βιταμίνες που χρειάζεται το σώμα σας) επομένως, ακόμα και αν μπείτε στο αγαπημένο σας «μικρό» φόρεμα, αν το σώμα σας δε λειτουργεί σωστά θα καταλήξετε με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, κατά συνέπεια και πιο επιρρεπείς σε αρρώστιες που μάλιστα θα σας πάρει το διπλάσιο χρόνο να αναρρώσετε από ότι σε έναν υγιή οργανισμό.

Δείξτε νεότερες

Όσο κι αν δε θέλετε να το παραδεχτείτε, η απότομη απώλεια βάρους επιβαρύνει το δέρμα τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπό σας. Και μπορεί κάποιος να μη σας γνώριζε πριν ώστε να κάνει τη σύγκριση, όμως γιατί θα πρέπει να του δώσετε την εντύπωση γηραιότερης που αν είστε ειλικρινής με τον εαυτό σας θα παραδεχτείτε πως αυτό ακριβώς σας συμβαίνει;

Γονιμότητα

Τις περισσότερες φορές στην Μητέρα Φύση δεν «αρέσει» καθόλου να παίζουμε με την υγεία και τον οργανισμό μας γι’ αυτό και εκτός όλων των άλλων ένα λιποβαρές άτομο ή η λανθασμένη διατροφή που ακολουθεί με αποτέλεσμα το σωματικό λίπος να μειώνεται σε επικίνδυνα χαμηλά επίπεδα μπορεί να έχει τεράστια επίδραση στη γονιμότητα ή ακόμα και την διακοπή της ωορρηξίας.

Άνδρες που τα θέλουν… όλα!
Ξεφυλλίστε ένα οποιοδήποτε ανδρικό περιοδικό. Πολύ σύντομα θα διαπιστώσετε πως δε θα βρείτε καμία φωτογραφία σε… κοκαλιάρικο μέγεθος κι αυτό γιατί στους άνδρες αρέσουν οι γυναίκες… όχι τα οστά! Τους αρέσει η διαφορά μεταξύ των δύο φύλων κι αυτή προέρχεται από σημεία που δεν χρειάζεται να εξαφανίσετε! Τι νόημα έχει λοιπόν να προσπαθείτε να γίνεται «κόκκαλο»;

Πηγή: myself.gr