Απλώστε μη λιπαρή ενυδατική κρέμα σε ολόκληρο το πρόσωπο επιμένοντας περισσότερο στην περιοχή όπου έχει εμφανιστεί, καθώς και πάνω στο ίδιο το σπυράκι για να μαλακώσει (εννοείται ότι τα χέρια σας πρέπει να είναι πλυμένα).

Χρησιμοποιήστε το δάχτυλό σας ή μια μικρή σπάτουλα για να το καλύψετε με φον ντε τεν. Μην το παρακάνετε με την ποσότητα, γιατί το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να φύγει η κάλυψη γρηγορότερα.

Σταθεροποιήστε με λίγη πούδρα στην ίδια απόχρωση με το φον ντε τεν που χρησιμοποιήσατε. Για να την τοποθετήσετε, χρησιμοποιήστε ένα βαμβακερό πομ-πον. Αν τυχόν σας έπεσε υπερβολική ποσότητα, απομακρύνετέ την περνώντας από πάνω ένα μεγάλο πινέλο.

Αν συνεχίζει να φαίνεται… μην απογοητεύεστε. Κάντε μια δεύτερη απόπειρα, αφού πρώτα τσεκάρετε τι δεν πήγε καλά και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα η πρώτη σας προσπάθεια.

• Είστε σίγουρη ότι το φον ντε τεν, που χρησιμοποιήσατε, έχει τη σωστή απόχρωση; Μήπως είναι αρκετά λευκό ή ροζέ;

• Μήπως το σπυράκι είναι υπερβολικά ξηρό γιατί βρίσκεται σε φάση επούλωσης, με αποτέλεσμα το καλυπτικό προϊόν να μη «στρώνει» ικανοποιητικά; Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μη διστάσετε να ενυδατώσετε το σπυράκι. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ ενυδατικό κρεμοζέλ, που θα έχει την ένδειξη oil-free, και θα διαπιστώσετε ότι όλα θα πάνε καλά.

• Μήπως το σπυράκι είναι πολύ μεγάλο και «αντιστέκεται» στην κάλυψη; Προσπαθήστε να το καμουφλάρετε, όσο καλύτερα μπορείτε, και φορέστε μια έντονη σκιά ματιών για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον στο πάνω μέρος του προσώπου, έτσι ώστε το σπυράκι να περάσει σχετικά απαρατήρητο.

Πηγή: healthierworld.gr