Μια σκηνή που συναντάται κυρίως σε γυναικοπαρέες είναι οι αμέτρητες φωτογραφίες μέχρι να βγει η «σωστή» ώστε να ανέβει στα κοινωνικά δίκτυα. Η φωτογράφος Jodee Ball από το Οχάιο δίνει συμβουλές πώς να βγάζετε φωτογραφίες χωρίς να μοιάζουν σαν της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Δίνει έξι συμβουλές για να μετατρέψετε τις φωτογραφίες «ταυτότητας» σε… εξωφύλλου περιοδικών. Το πιο βασικό είναι να έχετε μια ανέμελη στάση και να χαμογελάτε πάντα…

Διαβάστε τα έξι «κόλπα» που προτείνει η φωτογράφος…

1. Να έχετε μια ανέμελη στάση

1

Δεν χρειάζεστε να στήνεστε για να βγάλετε τη φωτογραφία γιατί το πιο πιθανό είναι το επιτηδευμένο στήσιμο να φανεί στην φωτογραφία και να την κάνει πιο ψυχρή. Αφήστε το σώμα σας χαλαρό στο φακό.

2. Γυρίστε το σώμα σας κατά περίπου τρία τέταρτα στην κάμερα

2

Δεν είναι απαραίτητο να κοιτάτε ευθεία το φακό. Γυρίστε ελαφρώς στο σώμα σας στο πλάι και κοιτάξτε αυθόρμητα γυρίζοντας το κεφάλι προς την φωτογραφική μηχανή.

3. Προσοχή στα χέρια σας

3

Προσέξτε πού τοποθετείτε τα χέρια σας ώστε να μην καλύπτουν το πρόσωπό σας ή χαρακτηριστικά που θέλετε να τονίσετε. Μπορούν να είναι στο κάδρο αλλά όχι «κλέβοντας την παράσταση» ή όντας τοποθετημένα με λάθος τρόπο που δεν δημιουργεί ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

4. Χαμηλώστε τους ώμους σας

4

Μην είστε τόσο αυστηροί και στημένοι. Δοκιμάστε να χαμηλώσετε τους ώμους σας και να γίνετε πιο «προσιτοί» σε αυτόν που βλέπει την φωτογραφία όπως φαίνεται στο παράδειγμα της φωτογράφου.

5. Λυγίστε τα γόνατα

5

Μια από τις συμβουλές που δίνει επίσης η φωτογράφος είναι να λυγίζετε τα πόδια και όχι να στέκεστε με ολόισια πόδια σαν να είστε στρατιώτες. Δείτε τη διαφορά στις φωτογραφίες που δίνει σαν παράδειγμα.

6. Γυρίστε το κεφάλι σας

6

Μια κανονική πόζα μοντέλου που θα σας δώσει άλλο αέρα και θα κρύψει τυχόν ατέλεια του προσώπου σας. Μην κοιτάζετε ευθεία την κάμερα σαν να πρόκειται να βγάλετε φωτογραφία για το διαβατήριο σας και χαμογελάστε!