37
loading

Η κληρονόμος της αυτοκρατορίας της BMW και πλουσιότερη γυναίκα της Γερμανίας ισχυρίζεται πως ούτε λίγο ούτε πολύ η ζωή της είναι δυσκολότερη απ’ όσο νομίζουμε.

Το ίδιο πιστεύει μάλιστα και ο αδερφός της Stefan Quandt! Τα δύο αδέλφια κατέχουν σήμερα πάνω από το 40% του ομίλου BMW AG, ξέρουν λοιπόν καλά και από δισεκατομμύρια και από… βάρη.

Η 58χρονη σήμερα Susanne Klatten κληρονόμησε το 19,2% του βαυαρού γίγαντα της αυτοκινητοβιομηχανίας, ως κόρη της τρίτης συζύγου του θρυλικού βιομήχανου Herbert Quandt, του ανθρώπου που εκτόξευσε την BMW στα επιχειρηματικά ύψη.

Το περιοδικό Forbes την κατέταξε για το 2019 στο Νο 46 (και στο Νο 54 για το 2020) των πλουσιότερων ανθρώπων της υφηλίου, με την περιουσία της να ανέρχεται σήμερα στα 22,7 δισ. δολάρια. Βγάζοντας δηλαδή σε μερικούς μήνες του 2020 άλλα 246 εκατ. δολάρια. Στο Νο 61 του κόσμου την έχει το Bloomberg, εκτιμώντας την περιουσία της στα 18,8 δισ.

Ο 54χρονος αδερφός της, Stefan Quandt, κληρονόμησε το 23,7% της BMW και κατατάχθηκε στην αντίστοιχη λίστα του Forbes στο Νο 60 των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου για το 2019 και στο Νο 98 για το 2020. Η δική του περιουσία εκτιμάται τώρα στα 16,7 δισ. δολάρια, παρουσιάζοντας αύξηση 259 εκατ. δολαρίων από τη στιγμή που το Forbes έβγαλε τη σχετική λίστα του με την κατάταξη των δισεκατομμυριούχων για το 2020.

Αμφότερα τα αδέρφια έχουν θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της BMW και ο Quandt λειτουργεί ως αναπληρωτής πρόεδρος.

Η Susanne, οικονομολόγος με μεταπτυχιακό στη διοίκηση επιχειρήσεων, είναι πλουσιότερη γιατί έχει μία ακόμα και εξίσου σημαντική πηγή εισοδήματος. Είναι βλέπετε η μόνη ιδιοκτήτης της Altana AG, της φαρμακευτικής που κληρονόμησε από τον παππού της και μεταμόρφωσε σε έναν πολυεθνικό όμιλο φαρμάκων και χημικών με διεθνή απήχηση.

Η Altana έχει σήμερα κύκλο εργασιών 2,5 δισ. δολαρίων. Η πλουσιότερη γυναίκα της Γερμανίας και δεύτερος πλουσιότερος γερμανός πολίτης, αλλά και σύζυγος και μητέρα τριών παιδιών, κληρονόμησε ακόμα σημαντικά ποσοστά στην εταιρία αιολικής ενέργειας Nordex AG και τον κατασκευαστή ανθρακονήματος SGL.

Γιατί δήλωσε όμως το καλοκαίρι που μας πέρασε πως τα χρήματα που της ήρθαν ουρανοκατέβατα «είναι βάρος»; Και γιατί πιστεύει το ίδιο και ο αδερφός της;

Η συνέντευξη που αποκάλυψε μια… άβολη αλήθεια

Την τεράστια ευθύνη που συνεπάγεται μια τέτοια κληρονομιά, αλλά και τον φθόνο όλων των άλλων, παρέθεσαν τα δύο αδέλφια ως βασικό λόγο για τον τουλάχιστον ιδιαίτερο χαρακτηρισμό των δισεκατομμυρίων ως «βάρος».

«Πολλοί πιστεύουν πως ζούμε μόνιμα σε ένα γιοτ στη Μεσόγειο», είπε η Klatten σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της στις 20 Ιουνίου 2019 στο γερμανικό περιοδικό «Manager Magazin» και συνέχισε απτόητη: «Ο ρόλος του φύλακα μιας τέτοιας περιουσίας έχει επίσης κι άλλες προσωπικές πλευρές που δεν είναι και τόσο ωραίες».

Ο αδερφός της, που έχει κι αυτός συμμετοχές στην εταιρία ομοιοπαθητικών σκευασμάτων Heel και τον όμιλο logistics Logwin, έσπευσε να συμπληρώσει: «Και για τους δυο μας, δεν είναι αναμφίβολα τα χρήματα που μας κινητοποιούν. Πάνω από όλα, είναι η ευθύνη να εξασφαλίζουμε θέσεις εργασίας στη Γερμανία».

Στη μοιραία, από κάθε άποψη, συνέντευξη είπαν όμως κι άλλα. Αφού δήλωσαν «άνετοι» με τους υψηλόβαθμους ρόλους τους, τόνισαν πως πάλεψαν πολύ με την ευθύνη της ανάληψης τόσο σημαντικών θέσεων σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ο Quandt, που ήταν 30 χρονών όταν πήρε την πρώτη του θέση στο συμβούλιο της BMW, σημείωσε χαρακτηριστικά πως θα προτιμούσε να δουλέψει για μερικά χρόνια ως «απλός» υπάλληλος κάπου ή ακόμα και να σπουδάσει αρχιτεκτονική.

Αφού αμφισβήτησε το σκεπτικό πίσω από τον φόρο κληρονομιάς, είπε πως «δεν είχα ποτέ σημείο εκκίνησης, και τώρα έρχομαι να δείξω σε όλους πώς γίνεται … Ήμουν σε συνεχή αμφισβήτηση, ζούσα μέσα στην αμφιβολία».

Η Klatten, από την άλλη, που μπήκε για πρώτη φορά στην ειδησεογραφία το 1978, όταν η αστυνομία ματαίωσε ένα σχέδιο για την απαγωγή τόσο της ίδιας όσο και της μητέρας της, Johanna, δήλωσε πως η αναδιανομή του πλούτου δεν δουλεύει. Και πως μια δίκαιη κοινωνία επιτρέπει στους πολίτες της να αναζητούν ευκαιρίες σύμφωνα με τις ικανότητές τους.

«Η δική μου δυναμική εκπορεύεται από τον ρόλο της κληρονόμου», κατέληξε, «δουλεύω σκληρά γι’ αυτό κάθε μέρα».

Τα δυο αδέλφια, μεγαλωμένα μέσα στον πλούτο και τη χλιδή, αποκάλυψαν και μια ακόμα άσχημη πτυχή του να είσαι τόσο πλούσιος. Τις κοινές παρανοήσεις όλων των άλλων δηλαδή για το τι σημαίνει μια τέτοια περιουσία και πόσο δύσκολη κάνει την καθημερινότητα…

Η περιπετειώδης ζωή της χρυσής κληρονόμου

Ήταν το 1978 όταν η αστυνομία της Γερμανίας απέτρεψε την απαγωγή της 16χρονης Susanne και της μητέρας της, με το γεγονός να σκαρφαλώνει στα πρωτοσέλιδα του γερμανικού Τύπου.

Μέχρι τότε, ο πατέρας της Herbert Quandt δεν είχε σώσει απλώς την BMW από τη χρεοκοπία, με την οποία φλέρταρε για σειρά ετών στις δεκαετίες του 1950 και του 1960, αλλά την είχε κάνει πραγματικό κολοσσό.

Η Susanne σπούδασε οικονομικά σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο και πέρασε από αρκετές διαφημιστικές και τράπεζες σε Γερμανία και Αγγλία, αναζητώντας τον δικό της δρόμο.

Και καθώς αναγνώριζε πάντα πως ο τεράστιος οικογενειακός πλούτος ήταν πρόβλημα, δούλευε συνήθως με ψευδώνυμο (Susanne Kant) για να μην την αναγνωρίζουν! Ήταν άλλωστε ήδη δισεκατομμυριούχος, καθώς από τα 20 της είχε κληρονομήσει το 50,1% της Altana AG, με τον θάνατο του πατέρα της το 1982.

Κάποια στιγμή αποφάσισε να ασχοληθεί με την πατρική επιχείρηση και μέσα σε λίγα χρόνια την έφτασε σε παγκόσμια δόξα. Ο γερμανικός δείκτης DAX μας λέει σήμερα πως η Altana είναι στις 30 κορυφαίες εταιρίες του χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης. Το 2009 η Susanne αγόρασε όλες τις μετοχές της φαρμακευτικής που δεν κατείχε και σήμερα είναι η μόνη μέτοχος.

Ο Herbert της άφησε όμως κι ένα 12,5% στην BMW, το οποίο μετά τον θάνατο της μητέρας της το 2015 σκαρφάλωσε στο 19,2%. Κι έτσι ήδη από το 1997 ήταν στο διοικητικό συμβούλιο του ομίλου.

Κάποια στιγμή η «ερημίτισσα», όπως τη χαρακτηρίζουν τα γερμανικά Μέσα από το γεγονός ότι σπανίως εμφανίζεται δημοσίως και ακόμα πιο σπάνια δίνει συνεντεύξεις, πήγε να δουλέψει ινκόγκνιτο στην BMW. Πρακτική έκανε ως Susanne Kant, όπου και γνώρισε τον σύζυγό της, Jan Klatten.

Τον οποίο άφησε μάλιστα για χρόνια στο σκοτάδι της πραγματικής της ταυτότητας, όπως θέλουν τουλάχιστον τα κουτσομπολιά της BMW, ώστε να βεβαιωθεί για τις αγνές του προθέσεις. Οι δυο τους παντρεύτηκαν τελικά το 1990 και απέκτησαν αργότερα τα τρία τους παιδιά.

Το 2007 ωστόσο η Klatten έπαιξε ξανά στα πρωτοσέλιδα της Γερμανίας, για ένα ειδύλλιο που διατηρούσε με τον ελβετό playboy Helg Sgarbi, ο οποίος την ξελόγιασε και την εκβίαζε τώρα να δώσει το θέμα στις εφημερίδες.

«Ο ζιγκολό απέναντι στη δισεκατομμυριούχο» ήταν ο τίτλος που έδωσαν τα σκανδαλοθηρικά περιοδικά στην υπόθεση που έφτασε ως τα δικαστήρια, καθώς ο Sgarbi είχε αποπειραθεί να βγάλει λεφτά από αρκετές ακόμα πλούσιες κυρίες της ευρωπαϊκής ελίτ.

Όπως είχε αποκαλύψει ο βρετανικός «Guardian», ο playboy την απειλούσε με ένα βίντεο από τρυφερές τους στιγμές που σκόπευε να στείλει στον σύζυγό της και το διοικητικό συμβούλιο της BMW. Εκείνος δεν πήρε φράγκο και πέρασε 6 χρόνια στη φυλακή. Εκείνη χώρισε από τον σύζυγό της το 2018…

ΚΑΝΤΕ LIKE ΤΟ NEWSBEAST.GR

37
σχόλια
 1. avatar ΠΑΝΕ ΝΑ

  ΔΟΥΛΕΨΕΙΣ ΡΕ ΚΑΘΕΣΕ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ ΚΙΟΛΑΣ ΣΦΥΡΟΚΑΤΙ...

 2. avatar ΜΙΑ ΜΑΡΙΑ

  ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΘΑ ΣΩΖΩΝΤΑΝ ΣΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ..ΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ 1ΔΙΣ ΚΑΙ ΑΣ ,ΟΙΡΑΖΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΣ

 3. avatar Sv7n

  Να της δώσω τον τραπεζικό μου λογαριασμό για να βάλει κάτι ψιλά αν είναι . Ότι έχει ευχαρίστηση.

  1. avatar @ sv7n

   Αν εισαι αρειος , απογονος ενος Ναζί, θα σου στειλει. Αντε που προβαλετε τα ναζισταρια.

   1. avatar Sv7n

    Aλλού τα ψυχολογικά σου.

 4. avatar Ήρθαν οι φτωχομπινεδες

  Να γράψουν τον πόνο τους

 5. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

  22,7 χιλιάδες εκατομμύρια. Καλά είναι αλλά υπάρχει και καλύτερα. Αμα ,χτύπα ξύλο, ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΜΕ στα 1.000 εκατομμύρια .....φτώχεια ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ....

 6. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

  Πλουσιοτάτη και....ηθικοτάτη η.....ΚΕΡΊΑ....Υπόδειγμα και .....παράδειγμα....ΠΟΣΟ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΤΗΣ ΜΟΙΑΣΩ.....ΖΗΛΕΥΩ........πώς θα πληρώσω λογαριασμούς αύριο? Θα μου κόψει Η ΔΕΗ το ΡΕΥΜΑ?........

 7. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

  τι δυστυχία είναι αυτή ρε παιδιά? Τους λυπάμαι......Είναι τόσο δυστυχείς που δεν σκέπτονται να.....ξεφορτωθούν μερικά ΔΙΣ γιατί ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΆ με άλλους ....ΑΙΣΘΆΝΟΝΤΑΙ...ΦΤΩΧΟΊ ......Ακου τώρα στήν ......46 .....τόσο θέση....Αλλάζουμε βρέ να ΓΙΝΩ ΕΓΩ ΔΥΣΤΥΧΗΣ κι\'εσύ ΕΥΤΥΧΗΣ να σε ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΔΕΗ ΝΑ ΣΟΥ ΚΟΨΕΙ ΤΟ ΡΕΎΜΑ να κινδυνεύεις να σε πετάξουν στο δρόμο οι ΤΡΙΣ ανακεφαλαιοποιημένες τράπεζες και αλλοδαποί τοκογλύφοι γιατί ΕΧΕΙ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ...ΕΚΟΨΑΝ ΚΑΙΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ.........ΤΙ ΛΕΣ ...ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ? ΑΕΙΣΙΧΤΙΡ ΡΕ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ....

 8. avatar Stavros Κ

  Ένα ευχαριστώ για το ψωμάκι που δίνει σε χιλιάδες οικογένειες,

 9. avatar Κοίταχτε…

  ...η γυναίκα εάν ήθελε, θα μπορούσε να τα πουλήσει όλα τα ποσοστά της και να κάααααθεται. Αυτή και τα δισέγγονα της.

  Το γεγονός ότι όχι μόνο κάθισε να στρωθεί να δουλέψει σε ένα κολοσσό BMW αλλά και στην φαρμακευτική που την εκτόξευσε σημαίνει ότι έχει τα κότσια να τα κάνει αυτό όχι για τα λεφτά αλλά γιατί γουστάρει ανάπτυξη και να προσφέρει.

  Εάν είχαν περισσότεροι στην Ελλάδα αυτή τη λογική, να κάτσουν να το παλέψουν, να διατηρήσουν ή και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας δεν θα ήμασταν το χρεοκοπημένο κράτος πρωταθλητές στα καγιέν και βιομηχανία επιπέδου Τζιμπουτί (δεν ξέρω μήπως αδικώ κιόλας το Τζιμπουτί) που είμαστε σήμερα

  1. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

   συμφωνούμε ,τι λές τώρα.....ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΝΩΝΕ ΤΑ ΚΑΝΑΝΕ........Σιγά μην.....ΕΡΓΑΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΕ ΕΣΕΝΑ ......ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ......η δυστυχία τους είναι να βλέπει τον ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΤΤΕΡΟ (γιατί εγώ 4Ο μέτρα κι\'αυτός 50?) ...Γιατί εγώ στην 46 θέση των πλουσιότερων κι\'αυτή/ός στην ΠΡΩΤΗ? Πλάκα μας κάνετε ρε? Εσύ κοίτα μη σου βγάλει το σπίτι σε πλειστηριασμό η τράπεζα.....αν καταλαβαίνεις τι λέμε...

   1. avatar Με τα δικα σου τα εκανε δηλαδις;

    Και συ μπιλιονερ εισαι;

    Αρε κενωνια, αλλους τους ανεβαζεις κ αλλους τους κατεβαζεις.

  2. avatar @ch

   Ακριβώς έτσι είναι. Αλλά Δυστηχως η καρδιά του ανθρωπου, είναι απατηλη και σφόδρα διεφθαρμένη. Ο άνθρωπος βλέπει το φαινόμενο, αλλά την καρδιά του ανθρωπου δεν την βλέπει. Ο Θεός όμως ερευνα νεφρούς και καρδίας.

   1. avatar 1

    Η θρησκεία είναι ανήθικη.
    Εξυπηρετεί μόνο τους αντιδραστικούς και πρέπει να θεωρείται αρρώστια ή ψυχοπαθητικό φαινόμενο.Το Ευαγγέλιο και η λεγόμενη χριστιανική ηθική είναι δυο πτώματα.
    Benito Mussolini

    Η θρησκεία είναι ανήθικη

   2. avatar Περίεργος.

    Δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς φανταστικούς φίλους;

 10. avatar Ch06:52-1

  Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Αναστημενο Ιησού Χριστό. Αμέσως άρχισαν οι ειρωνείες και τα αρνητικά σχόλια. Και το κλασικό, τα παιδάκια της Αφρικής που πεινάνε. Ο Θεός έκανε τον Άνθρωπο κατ\'εικονα και ομοίωση. Ο Ανθρωπος απέρριψε τον Θεό. Ο Θεός είναι Αγαθός γεμάτος Αγάπη. Βρέχει επάνω σε δίκαιους και άδικος, και Ανατελει τον Ήλιο, σε αγαθούς και πονηρους. Αυτοί που μιλούν για τα παιδιά της Αφρικής, ας κοιτάξουν την χώρα τους, και την διπλανή πόρτα τους. Στο θέμα μας. Είπε η συγκεκριμένη κυρία, για το βάρος του. Μαμωνα της Αδικίας. Τι κακό είπε, και ποιος γνωρίζει, τι πράττει κρυφιως στη ιδιωτική της ζωή? Ο Ιησούς Χριστός είπε, να μην γνωρίζει η αριστερά σου τι ποιεί η δεξιά σου. Δεν χρειάζεται διαφήμιση ή κάθε πράξη μας.

  1. avatar athanatos

   Φιλε μου μέσα σπο την πολλή σκληρή καθημερινότητα και από το κατασταλαγμα εμπειριας δικιας μου και πολλων ανθρωπων ΔΥΣΤΗΧΩΣ το προτυπο του Θεού έτσι όπως πλασαρεται απο την Χρηστιανικη θεολογια δεν ανταποκρινεται στις προδιαγραφες της.
   Επειδή έτσι αναφέρουν πολλοί \"πατερες\"της εκκλησίας ότι πάντα ο ανθρωπος αποστρεφεται τον Θεο καιι ποτε το αντιστροφο, πιπιλαμε κσι εμεις τα ιδια χωρις να βλέπουμε τη γινεται γυρω μας. Είναι πολλές οι περιπτώσεις που άνθρωποι εξαιρετικά καλοκαγαθοι και μαλιστα ευσεβεις βρισκονται αντιμετωποι με καταστάσεις που ξεπερνάνε κατά πολύ τα ορια της φρικης. Το \"ων αγαπα Κυριος παιδευει μαστιγει δε πάντα ιόν παραδεχεται\" θα μπορουσε να έχει νόημα όταν το μαστίγιο το πολύ να σου προξενησει μερικα γδαρσιματα, εστω και βαθιά.
   Όταν όμως το μαστίγιο αρχίζει κσι σου πεταει εξω τα σωθικά σου τότε.......
   Και για το τελευταιο αναμασημα που λες, όταν κάποιος κανει το καλο και το κρύβει ενώ το ΚΑΚΟ ΒΟΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΣ πως θα μπορέσει το καλο να βρει μιμητες για να πολλαπλασιαστει αφου δεν θσ υπαρχουν ΦΩΤΕΙΝΑ παραδείγματα; Απάντησε μου!
   Ο Θεος ειναι ακαταλυπτος σε ολου το Είναι.
   Οσο ειναι Υβρις να τον αποκαλουμε σκληρο και ατενκτο, αλλο τοσο υβρις ειναι να τον απόκ αλουμε καλο και αγαθο, γιατι και στη μια και στην σλλη περιπτωση τον ΚΡΙΝΟΥΜΕ!!
   ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.Τελεια και Παυλα

   1. avatar 1

    Τυπική περίπτωση θρησκευτικού παραληρήματος.

  2. avatar 1

   Μη μας κουράζεις με μυθολογίες.
   Δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη \"θεού\".

   1. avatar athanatos

    Αγαπητέ η υπαρξη του Θεού, περα απο θρησκειες οι οποίες είναι μυθευματα, ειναι ΑΥΤΟΝΟΗΤΗ!!
    Εκεί που τα έχει κάνει μανταρα ο άνθρωπος είναι που προσπαθεί να εξερευνησει ποιος είναι ο Θεος. Να εξερευνησει τον Ανεξερευνητο. Και λόγω αυτής τηςΥΒΡΕΩΣ κατ εμε, σφαζωνται μεταξυ τους
    Και να ξέρεις ότι Η ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ ΘΕΟΣ

   2. avatar Μιχαήλ Gomez

    Για τι είδους απόδειξη μιλάς? Για...
    1) Δικαστική?
    2) Επιστημονική?
    3) Ορθολογική/Φιλοσοφική?
    4) Οπτικοακουστική?
    5) Προσωπική?
    Κάποιος με προσωπική απόδειξη, δεν χρειάζεται τις προηγούμενες 4εις. Αυτοί που τις χρειάζονται, είναι αυτοί που δεν έχουν προσωπική απόδειξη.

    1. avatar 999

     “Αρνούμαι να αποδείξω ότι υπάρχω, λέει ο Θεός, γιατί η απόδειξη αρνείται την πίστη και χωρίς την πίστη είμαι ένα τίποτα.” – Douglas Adams

     1. avatar Μιχαήλ Gomez

      Και πάλι, για ποιό είδος απόδειξης μιλάει ο Douglas Adams?

    2. avatar 1

     Αν εχεις απόδειξη και δεν τη κοινοποιείς,είσαι απαράδεκτος.

     1. avatar @ch3

      Άκου λοιπόν. Αλλά θα το πάρεις σοβαρότατα. Χωρίς ειρωνεία. Ανοίγεις την Καινή Διαθήκη, ξεκινάς από μηδενική βάση, και αρχίζεις την Έρευνα με μεγάλη προσοχή.. Αγοράζεις την Αγία Γραφή, του αρχιμανδριτη Νεοφυτου Βαμβα με τις παραπομπές. Ξεκινάς πάντα από την Καινή Διαθήκη. Πριν ξεκινήσεις,, επειδή με μεγάλες πιθανότητες, θα αρχίζεις να νυσταζεις, να προσευχηθεις θα πεις, Αν υπάρχεις Θεέ, φανερωσου στην ζωή μου. Και άρχισε να μελετάς. Αυτό κάθε ημέρα την ώρα που θέλεις εσύ. Ότι ώρα και να είναι, από το ξημέρωμα έως ξημέρωμα ότι ώρα θέλεις. Θα τα ξαναπούμε.

     2. avatar 1

      Περίμενα κάτι πιο σοβαρό,μάλλον νομίζεις ότι απευθύνεσαι στή κυρά Κούλα που εκστασιάζεται με τα \"θεία\".

   3. avatar @απο ch

    Πάντα ξύλινος ο λόγος σου, χωρίς τεκμηρίωση.

    1. avatar 1

     Δεν έχει τεκμηριωθεί η ύπαρξη \"θεού\".

     1. avatar @ch2

      Γνωρίζεις την λέξη έρευνα? Όχι Παρωπίδες, αλλά Έρευνα? Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ. Δεν άκουσα, αλλά ερευνησα. Πότε παρωπίδες. Αν εσύ παράδειγμα γνωρίζεις ένα επάγγελμα, μια τέχνη, ένα γεγονός, μια γεύση ενός γλυκού η φαγητού, και μου κάνεις ανάλυση σε όλα τα ανωτέρω, και εγώ δεν έχω ιδέα ή γεύση, και σου απαντήσω αλλά αντί άλλων, διότι δεν καταλαβαίνω, δεν είναι φρόνιμος. Έρευνα λοιπόν σε όλα τα θέματα.

     2. avatar 1

      Η έρευνά σου κατέληξε σε κάποιο συμπέρασμα;

 11. avatar Ευλογικος

  Τι τραβας κ εσυ?μιλα με κανενα παιδακι που δεν εχει να φαει στην Αφρικη να σου δωσει θαρρος...ντροπη ΜΟΝΟ

  1. avatar @απο ch

   Συγνώμη, και με σεβασμό, διάβασες όλ το θέμα. Το πρόσεξες λέξη προς λέξη?

 12. avatar Ντάνος Ευάγγελος

  Όπου και να δώσεις τοσα λεφτά, κορόιδο θα σε πουνε, Οχι σωστό.

 13. avatar Γιάννης82

  Μας χλευάζουν μόνο που το αναφέρουν!
  Πουλά μετοχές κι χτίσε ιδρύματα ! Φτιάξε σπίτια σε πρόσφυγες κι άστεγους. Τάισε άπορους. Σπούδασε αυτούς που δεν μπορούν! Κι χίλια αλλά ! Πλάκα μας κάνετε ; Κι κρατα 10 εκατομμύρια να ζήσεις μέχρι να πεθάνεις.

 14. avatar ξεκάλτσωτος

  ευγε μανιτσα
  για το alemania και το 4ο reich ρε γμτ.!!!
  κουλη μετα την τεραστια επιτυχια με τα παντελως ακινδυνα... οικολογικα.... νεας τεχνολογιας.... ανευ αιωρουμενων σωματιδιων ... ντηζελοκινητα πολεων
  καιρος να σπρωξεις τα ηλεκτροκινητα...
  κινουνται με τηλεπαθεια και η μπαταριες τους ειναι η επιτομη της οικολογιας..οταν ειναι για πεταμα θα τις στελνουν στον αρη

 15. avatar True

  Τι βάσανο και αυτό. Κλάταρε η klatten. Μοίρασε τα στους φτωχούς εάν σου είναι βάρος. Λύσεις πολλές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...