Η ανοδική τάση της Αθήνας και η αύξηση των αφίξεων το 2013 οδήγησαν την αεροπορική εταιρεία Ryanair, που κατηγορούσε μέχρι σήμερα το αεροδρόμιο της πόλης για ακρίβεια, να ανακοινώσει την δημιουργία βάσης στην πρωτεύουσα.

Η ιρλανδική εταιρεία χαμηλού κόστους σε συνέντευξη τύπου σήμερα, ανακοίνωσε ότι από τον Απρίλιο η νέα βάση της Αθήνας, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, θα διαθέτει δύο μόνιμα αεροσκάφη και θα εκτελεί τρεις πτήσεις εσωτερικού και τρεις πτήσεις εξωτερικού. Όπως είπε ο εμπορικός διευθυντής της Ryanair, η νέα βάση αναμένεται να φέρει στην Αθήνα πάνω από 1,2 εκατ. επιβάτες ετησίως, ενώ θα δημιουργηθούν πάνω από 1.200 θέσεις εργασίας.

Οι νέοι προορισμοί από και προς Αθήνα είναι: Χανιά, Λονδίνο (Στάνστεντ), Μιλάνο (Μπέργκαμο), Πάφος, Ρόδος και Θεσσαλονίκη και θα εξυπηρετούνται από 154 εβδομαδιαίες πτήσεις.

Πιο αναλυτικά τα έξι δρομολόγια από Αθήνα θα είναι:

– 4 πτήσεις ημερησίως προς Χανιά
– 2 πτήσεις ημερησίως προς Λονδίνο
– 2 πτήσεις ημερησίως προς Μιλάνο
– 2 πτήσεις ημερησίως προς Πάφο
– 2 πτήσεις ημερησίως προς Ρόδο
– 10 πτήσεις ημερησίως προς Θεσσαλονίκη

Για να γιορτάσει τη νέα της βάση στην Αθήνα και τις 6 νέες διαδρομές, η Ryanair, ξεκινάει εκπτώσεις σε θέσεις με τιμές που ξεκινάνε από 12 ευρώ, για ταξίδια τις πτήσεις εσωτερικού και από 24,99 για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο. Οι τιμές αφορούν μια διαδρομή και περιλαμβάνουν όλους τους φόρους. Οι θέσεις θα είναι διαθέσιμες από απόψε τα μεσάνυκτα έως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου.