Στις 17 Απριλίου εγκαινιάζεται το «διαμάντι» του αεροδρομίου της Σιγκαπούρης (Jewel Changi Airport). Το συγκεκριμένο τμήμα του αεροδρομίου, που σχεδίασε ο Moshe Safdie θα έχει στο εσωτερικό του τον ψηλότερο καταρράκτη σε κλειστό χώρο, αλλά και εξωτικούς κήπους.

Οι αρχιτέκτονες του Safdie Architects άρχισαν να εργάζονται για το αεροδρόμιο πριν πέντε χρόνια. Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο ιδρυτής του γραφείου απηύθυνε έκκληση σε αρχιτέκτονες να σχεδιάζουν λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές του κλίματος, δημιουργώντας δομές που θα απαντούν σε πιο ακραίες καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες.

Το ύψους 40 μέτρων «Rain Vortex» επιτρέπει στο νερό να πέφτει από έναν «οφθαλμό» στο γιάλινο θόλο του κτιρίου. Ο μηχανικός της οροφής, που είναι φτιαγμένη από γυαλί και ατσάλι, είναι ο Buro Harold, ενώ ο Peter Walker και το γραφείο Partners Landscape Architects σχεδίασαν το με ελεγχόμενες κλιματικές συνθήκες το εσωτερικό δάσος.

Δείτε το βίντεο

Το νέο κτίριο είναι συνδεδεμένο με το δημόσιο δίκτυο μεταφορών της Σιγκαπούρης και, με πεζογέφυρες, με τα terminals 1, 2 και 3 του αερολιμένα. Εκτός από πύλη του αερολιμένα, τα εγκιβωτισμένα σε γυαλί 134.000 τετραγωνικά μέτρα του, θα στεγάζουν προορισμό για αγορές και διασκέδαση.

Το «Διαμάντι» κοστίζει 1.7 δισ. δολάρια Σιγκαπούρης (1.27 αμερικανικά δολάρια)