Το «κάμπινγκ» πολυτελείας μέσα στις πολύβουες πόλεις, ακούει στο όνομα «rooftop glamping», όπου μπορεί κανείς να περάσει μια νύχτα σε ένα κρεβάτι στην κορυφή ενός πολυτελούς ξενοδοχείου, ή σε μια σκηνή στην ταράτσα ενός άλλου.

Η μόδα αυτή έχει γίνει πολύ δημοφιλής στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, εμείς θα σας προτείνουμε διαφορετικές εναλλακτικές εμπειρίες κάμπινγκ- glamping, που θυμίζουν λίγο πιο πολύ τον… παραδοσιακό τρόπο!

Camping Vliegenbos, Άμστερνταμ

Εν μέρει κάμπινγκ, εν μέρει ένα έργο τέχνης. Το αναδιπλούμενο αυτό κατασκεύασμα βρίσκεται σε μια ήσυχη τοποθεσία μέσα σε ένα δάσος και αποτελεί ιδέα των ολλανδών καλλιτεχνών Annette Van Driel και Francis Nijenhuis.
Κλείνει στα τέλη του Οκτώβρη. Οι τιμές ξεκινούν από 10 δολάρια τη βραδιά.

Otro Mundo, Sierra De Segura, Ισπανία

Όπως λέει και το όνομά του, θα μεταφερθείτε σε έναν «άλλο κόσμο»… μέσα στη φύση. Οι σαν ιγκλού οικολογικές καμπίνες μπορούν να κοιμίσουν μέχρι και πέντε άτομα, είναι πλήρως εξοπλισμένες και διαθέτουν ηλιακές ντουζιέρες.
Οι τιμές ξεκινούν από 80 δολάρια τη βραδιά.

Carré d’étoiles, Champagne, Γαλλία

Για όσους έχουν κουραστεί να στήνουν και να ξεστήνουν, υπάρχει η… ξύλινη εκδοχή του κάμπινγκ στην περιοχή Champagne της Γαλλίας. Μπορούν να κοιμηθούν μέχρι τέσσερα άτομα, ενώ η γυάλινη οροφοή, το τηλεσκόπιο και ένας αστρονομικός χάρτης θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το μεγαλείο του νυχτερινού ουρανού.

Το σπιτάκι διαθέτει μικρή κουζίνα, τηλεόραση και τουαλέτα. Οι τιμές ξεκινούν από 399 δολάρια για δύο νύχτες.

Wilson Island, Queensland, Αυστραλία

Το νησάκι Wilson στο μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο της Αυστραλίας μπορεί να σας παρέχει μια αξέχαστη εμπειρία διαμονής. Διαθέτει έξι δίκλινες σκηνές με τις δικές τους αιώρες και υπερυψωμένο ξύλινο δάπεδο, ενώ οι επισκέπτες του πρέπει να φροντίσουν να έχουν μαζί τους όλες τις απαραίτητες προμήθειες γιατί το κοντινότερο νησί είναι… 45 λεπτά μακριά!

Οι τιμές ξεκινούν από… (κρατηθείτε) 10.186 δολάρια για δύο διανυκτερεύσεις.

Rivendell Glamping Pods, Κορνουάλη, UK

Τα μικρά σπιτάκια θυμίζουν κάτι από Hobbit και προσφέρουν ωραία θέα στην κοιλάδα Tamar. Διατίθενται σε «δίκλινη έκδοση» με ένα διπλό κρεβάτι ή με δύο μονά. Ο νιπτήρας, η ντουζιέρα και η τουαλέτα είναι σε ξεχωριστή καμπίνα.
Οι τιμές ξεκινούν από 15 δολάρια το άτομο τη βραδιά.

Red Kite Tree Tents, Powys, Ουαλία

Τι θα λέγατε να κοιμηθείτε σαν… πουλάκια; Και πέρα από την ηρεμία που προσφέρει η τοποθεσία, εννοούμε να κοιμηθείτε στην κυριολεξία στη δική σας «σκηνή-φωλιά» επάνω σε ένα δέντρο!

Οι τιμές ξεκινούν από 464 δολάρια για τρεις διανυκτερεύσεις.

Human Nest, Treebones Resort, Big Sur, Καλιφόρνια

Η εκδοχή της «φωλιάς» είναι γνωστή και στην Καλιφόρνια, όπου μπορείτε να κοιμηθείτε σε μια πραγματική ξύλινη φωλιά που φιλοτέχνησε ένας ντόπιος καλλιτέχνης, με απεριόριστη θέα στο Big Sur. Φυσικά χρειάζεστε σκάλα για να ανεβείτε, ενώ μπορείτε να κοιμηθείτε αγκαλιά με το ταίρι σας.

Οι τιμές ξεκινούν από 220 δολάρια για δύο βραδιές.

Hüttenpalast, Βερολίνο, Γερμανία

Η άποψη των Βερολινέζω για το κάμπινγκ είναι… εσωτερική! Και με αυτό εννοούμε ότι μπορείτε να απολαύσετε την άνεση ενός τροχόσπιτου… στο εσωτερικό ενός πρώην εργοστασίου!

Οι τιμές ξεκινούν από 73 δολάρια τη βραδιά.

Livingstone Lodge, Κεντ, Ηνωμένο Βασίλειο

Το Livingstone Lodge που βρίσκεται στο Port Lympne Wild Animal Park είναι ένα από τα λίγα μέρη στον κόσμο, όπου μπορείτε να ξυπνήσετε υπό τους ήχους των βρυχηθμών… ενός λιονταριού!

Διαθέτει 10 σκηνές σε στιλ σαφάρι, μέσα από τις οποίες μπορείτε να θαυμάζετε τα άγρια ζώα του πάρκου.

Δύο από αυτές είναι τετράκλινες. Οι τιμές ξεκινούν από 202 δολάρια τη βραδιά, το άτομο.

Dream Domes, New Brunswick, Καναδάς

Ο ημιδιαφανής θόλος προσφέρει στους επισκέπτες τη δυνατότητα να χαζεύουν έξω στη Φύση, ενώ απολαμβάνουν τη ζεστασιά του εσωτερικού, το οποίο εκτός από king-size κρεβάτι, διαθέτει και μια μικρή κουζίνα και μπάνιο.

Οι τιμές ξεκινούν από 290 δολάρια τη βραδιά.