Ως μια μητρόπολη-θρύλος που μοιάζει ανεξάντλητη για τον τουρίστα, η Κωνσταντινούπολη δεν στερείται ακριβών πολυτελών ξενοδοχείων. Κάθε άλλο!

Δημοφιλέστατος προορισμός εδώ και δεκαετίες, φιλοξενεί παλάτια και παλάτια που έχουν μετατραπεί σε ανακτορικά καταλύματα για τους λίγους και εκλεκτούς.

Μέσα σε όλα, το Pera Palace Hotel Jumeirah, που αναβιώνει τον μύθο της πόλης και εποχές που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί.

Σε κτίριο του 1892, το ιστορικό ξενοδοχείο φέρνει στο προσκήνιο ένα ντεκόρ εξαιρετικά λαμπερό, μπλέκοντας στοιχεία από διαφορετικούς πολιτισμούς και εποχές.

Η πολυτέλεια και η σαγήνη του είναι τέτοια που δεν είναι να απορείς γιατί επέλεγαν πάντα το Pera Palace διασημότητες όπως ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, η Γκρέτα Γκάρμπο και ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ.

Βρίσκεται στο Μπέγιογλου, την ιστορική περιοχή του Πέραν, μια ανάσα από αρκετά σημεία ενδιαφέροντος της πολύβουης πόλης.

Έπιπλα-αντίκες, πανάκριβα κλινοσκεπάσματα και μοναδικά στοιχεία θα βρεις σε κάθε δωμάτιο. Αλλά και μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα που δεν μπορούν φυσικά να απολαύσουν όλοι, καθώς οι τιμές είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους.

Σε μία μάλιστα από τις σουίτες του Pera Palace, στον τέταρτο όροφο, θέλει ο θρύλος να γράφει η Αγκάθα Κρίστι το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές»!