Όσα κι αν νομίζουμε ότι γνωρίζουμε για την Αττική πάντα κάτι καινούριο θα μας εκπλήσσει και θα μας αποδεικνύει ότι υπάρχει άπλετος χώρος για εξερεύνηση. Κρυφές και μικρές παραλίες και γωνιές σωστά διαμάντια που δεν έχεις ανακαλύψει ακόμη. Ένα από αυτά είναι ένα ακατοίκητο αλλά πανέμορφο νησί της Αττικής, η Μονή. Αν έχεις πάει στην Αίγινα, πιθανόν, βέβαια να το έχεις γνωρίσει ή επισκεφθεί. Ένα καταπράσινο μέρος με καθαρές παραλίες και ένα τοπίο που σε ταξιδεύει ακόμη πιο μακριά. Ανήκει, βέβαια, στ νησιά του Αργοσαρωνικού που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γοητεία τους.

Μονή, το νησί – όνειρο της Αττικής

Είχαμε πάει πολλές φορές στην Αίγινα αλλά όχι στη Μονή. Για να είμαστε ειλικρινείς, μέχρι κάποια στιγμή, δεν γνωρίζαμε καν την ύπαρξή της. Μέχρι που κάποιος ντόπιος, μας προέτρεψε να περάσουμε απέναντι από την Πέρδικα για να απολαύσουμε αυτό το όμορφο μέρος στις διακοπές μας. Και έτσι βρεθήκαμε στη Μονή. Ένα πανέμορφο και γραφικό μέρος σαν κουκίδα στο χάρτη.

Το νησί είναι, βέβαια, ακατοίκητο και όπως μαρτυρά και το όνομά του είναι αφιερώμενο σε ένα μοναστήρι. Αξίζει να περάσεις όλη σου τη μέρα εκεί κάνοντας μπάνιο και απολαμβάνοντας ως αργά ακόμη και το ηλιοβασίλεμα. Εμείς το κάναμε και δεν το μετανιώσαμε στιγμή. Γεμίζεις από τόσα χρώματα και εικόνες που δεν σου κάνει η καρδιά να φύγεις από εκεί.

Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις. Παρά το γεγονός ότι είναι οργανωμένη η παραλία είναι πολύ ήσυχα. Περπατώντας λίγα μέτρα μπορείς να φτάσεις και στην πίσω πλευρά του που έχει περισσότερα βράχια. Αν σου αρέσει το διάβασμα, κάτσε κάτω από ένα δέντρο και απόλαυσέ το.

Πώς θα πας στη Μονή

Μπορείς να πας αρχικά με σκάφος και μάλιστα να κάνεις τις βουτιές σου σε όποιο σημείο πετριμετρικά του νησιού θες. Ακόμη κι αν δεν επιβιβάζεσαι σε σκάφος, πάντως, η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. Το μόνο που χρειάζεται είναι να φτάσεις στην Πέρδικα της Αίγινας. Θα επιβιβαστείς σε ένα από τα καϊκάκια και σε δέκα λεπτά θα είσαι εκεί. Το καλοκαίρι δε θα χρειαστεί να περιμένεις καθόλου καθώς τα καΐκια πηγαινοέρχονται συνεχώς. Το κόστος του εισιτηρίου είναι μόλις πέντε ευρώ και το σίγουρο είναι ότι θα το κατευχαριστηθείς.

Το καϊκάκι που θα πάρεις από την Πέρδικα θα σε αφήσει στην κεντρική και αμμουδερή παραλία της Μονής η οποία μάλιστα είναι οργανωμένη.