Γενικά, στο άκουσμα της λέξης θεματικό πάρκο οι περισσότεροι φέρνουν στο νου εικόνες από την Ντίσνεϊλαντ με τρενάκια, παιχνίδια, φαγητό και κόσμο παντού. Σε καμία περίπτωση δεν θα φανταζόντουσαν κάποιο υπόγειο πάρκο, στεγασμένο, μάλιστα, σε ένα ιστορικό αλατωρυχείο.

Υπόγειο θεματικό πάρκο στη Ρουμανία

Κι όμως, στην Turda της Ρουμανίας φαίνεται ότι κάνουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά, καθώς, σύμφωνα με το Business Insider, το Salina Turda όχι μόνο είναι ένα συγκλονιστικό υπόγειο θεματικό πάρκο, αλλά βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά μεγάλο αλατωρυχείο που έχει τη δική του εκπληκτική ιστορία.

Υπόγειο θεματικό πάρκο στη Ρουμανία

Ρουμανία: Ένα υπόγειο θεματικό πάρκο που αφήνει με το στόμα ανοιχτό

Το αλάτι ήταν ένα πολύτιμο και σημαντικό ορυκτό για κάθε κοινωνία που χρονολογείται από την αρχαιότητα. Σύμφωνα με το How Stuff Works, υπάρχουν μερικοί τρόποι για την παραγωγή αλατιού, και ένας από αυτούς είναι η εξόρυξη από τα βάθη της Γης. Ο συγκεκριμένος τρόπος περιλαμβάνει το σκάψιμο κάτω από την επιφάνεια της γης και την εύρεση εναποθέσεων αλατιού σε παλιούς «υπόγειους βυθούς». Αυτή η συγκεκριμένη διαδικασία εξόρυξης αφήνει πίσω της γιγάντια δωμάτια και σπήλαια, όπως αυτό στην Turda, το οποίο έχει επαναχρησιμοποιηθεί με έναν από τους πιο αναπάντεχους τρόπους.

Υπόγειο θεματικό πάρκο στη Ρουμανία

Το αλατωρυχείο Salina Turda, λοιπόν, χρησιμοποιούταν για αιώνες έως ότου έκλεισε το 1932. Το τεράστιο σπήλαιο έγινε ξανά χρήσιμο κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ως καταφύγιο βομβών, αλλά στη σύγχρονη εποχή έχει μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά δροσερό τουριστικό αξιοθέατο.

Ακόμη και σπα διάθετει το υπόγειο θεματικό πάρκο στη Ρουμανία

Υπάρχουν πολλά αξιοθέατα σε αυτό το θεματικό πάρκο, αναφέρει το Atlas Obscura, και φαίνεται ότι υπάρχει κάτι για όλους. Ο χώρος περιλαμβάνει ένα αμφιθέατρο και μια υπόγεια λίμνη, όπου πραγματοποιείται βαρκάδα, ενώ υπάρχουν και πολλές επιλογές για τους λάτρεις του αθλητισμού και των παιχνιδιών, καθώς στο χώρο βρίσκονται τραπέζια μπιλιάρδου και πινγκπονγκ, αίθουσα μπόουλινγκ και ένα ολόκληρο γήπεδο!

Υπόγειο θεματικό πάρκο στη Ρουμανία

Αν και, ομολογουμένως, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι σχετικά πιο δραστήριοι επισκέπτες του πάρκου, εκείνοι που θέλουν να χαλαρώσουν μπορούν να ανεβούν στην εντυπωσιακή ρόδα ή να κάνουν check in στο σπα που λειτουργεί στο χώρο για λίγη ξεκούραση και χαλάρωση.