Τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς σε ολόκληρο κόσμο για το 2022 δημοσίευσε ο δημοφιλής τουριστικός οδηγός Lonely Planet μέσα από την καθιερωμένη, πια, ετήσια συλλογή του «Best In Travel 2022» με μια λίστα που περιλαμβάνει από τα κρυμμένα πετράδια της ερήμου του Ομάν μέχρι τα υπέροχα γαλάζια νερά της Μπελίζ.

Καθώς μεγάλο μέρος του κόσμου ανοίγει ξανά σταδιακά μετά την πανδημία του κορονοϊού, τα ταξίδια αποτελούν μία από τις πρώτες απολαύσεις που έρχονται στο μυαλό των περισσότερων. Η ελπίδα ότι το 2022 θα δει οικογένειες να επανενώνονται, αγαπημένα πρόσωπα να βρίσκονται και πάλι από κοντά και ταξίδια που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες ζωής να πραγματοποιούνται και πάλι, αποτυπώνεται στη λίστα του Lonely Planet, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι καλύτερες χώρες, πόλεις και περιοχές για να επισκεφτεί κανείς το 2022.

Μαυρίκιος

«Μετά από μια επιβεβλημένη παύση, είναι καιρός να αφαιρέσουμε από το ράφι αυτά τα ταξιδιωτικά σχέδια που αναβλήθηκαν εδώ και καιρό και να τα κάνουμε πραγματικότητα», δήλωσε ο Tom Hall, Αντιπρόεδρος του Lonely Planet.

Lonely Planet – Οι καλύτεροι προορισμοί για το 2022

Στην πρώτη θέση της λίστας των κορυφαίων χωρών για το 2022, λοιπόν, βρέθηκαν τα Νησιά Κουκ στο Νότιο Ειρηνικό. Δραστηριότητες με επίκεντρο το νερό, όπως κολύμβηση με αναπνευστήρα, καταδύσεις και ψάρεμα, αλλά και η επαφή με την τοπική κοινότητα των Μαορί στο χωριό Te Vara Nui στα όσα κέρδισαν τις εντυπώσεις των ιθυνόντων.

Το Trondheim στη Νορβηγία

Δεύτερη ακολουθεί η Νορβηγία, η οποία συμπεριλαμβάνεται σταθερά στις λίστες με τις πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου, και τρίτος συναντάται ο Μαυρίκιος στον Ινδικό Ωκεανό περίπου 700 μίλια ανατολικά της Μαδαγασκάρης.

Η Μπελίζ στην Κεντρική Αμερική με τα ερείπια των Μάγια, τα ηλεκτρικά μπλε νερά και την απίστευτη άγρια ζωή βρίσκεται στην τέταρτη θέση, ενώ η πρώτη πεντάδα ολοκληρώνεται με τη Σλοβενία, ένας από τους αρκετά δημοφιλείς προορισμούς της Ανατολικής Ευρώπης. Χάρη στο μικρό μέγεθος της χώρας, οι επισκέπτες μπορούν να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα της σε σύντομο χρονικό διάστημα, από τη μαγευτική λίμνη Μπλεντ μέχρι την πολυσύχναστη πρωτεύουσα της Λιουμπλιάνα. Μάλιστα, το Lonely Planet δεν είναι ο μόνος οδηγός που γι’ αυτήν τη χρονιά διέκρινε τη Σλοβενία, καθώς και ο Οδηγός Michelin μοίρασε τα περίφημα αστέρια του σε επτά εστιατόρια της χώρας.

Μουσκάτ, η πρωτεύουσα του Ομάν,

Οι καλύτερες χώρες στον κόσμο για το 2022 σύμφωνα με το Lonely Planet

  • Νησιά Κουκ, Νότιος Ειρηνικός
  • Νορβηγία
  • Μαυρίκιος, Ινδικός Ωκεανός
  • Μπελίζ, Κεντρική Αμερική
  • Σλοβενία
  • Ανγκουίλα
  • Ομάν
  • Νεπάλ
  • Μαλάουι
  • Αίγυπτος