Ένα αφιέρωμα – ύμνο για την Ελλάδα δημοσίευσε πριν λίγες ημέρες το Lonely Planet, με τους συντάκτες της διαδικτυακής του έκδοσης να εκθειάζουν συνολικά 12 μέρη που πρέπει να επισκεφτεί κανείς στη χώρα μας.

Lonely Planet: Τα 12 μέρη που εκθειάζει στην Ελλάδα

Στο άρθρο περιλαμβάνονται από δημοφιλή νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και του Ιονίου, μέχρι εντυπωσιακά, φυσικά αξιοθέατα, μνημεία παγκόσμιου βεληνεκούς, θαύματα της φύσης και πανέμορφα, γραφικά χωριά.

Παρόλο που οι ομορφιές της χώρας μας είναι ανεξάντλητες, το Lonely Planet διακρίνει 12 από αυτές, τις οποίες συστήνει στους αναγνώστες της διαδικτυακής του έκδοσης να προτιμήσουν για την επόμενη φορά που θα επισκεφτούν την Ελλάδα.

Οι παραλίες της Χαλκιδικής μοιάζουν με όνειρο

Τα Μετέωρα, λοιπόν, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτήν τη λίστα με το δημοσίευμα να κάνει λόγο για «ένα εντυπωσιακό πέτρινο δάσος που σίγουρα θα σας αφήσει άφωνους», ενώ και οι Δελφοί φιγουράρουν στη λίστα με τον συντάκτη να εξηγεί πως «Καθώς κοιτάζετε τον Κόλπο της Κορίνθου, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί οι αρχαίοι Έλληνες το επέλεξαν ως το κέντρο του κόσμου τους».

Από τα νησιά των Κυκλάδων, αναφορά γίνεται στη Μύκονο και την Ίο για την νυχτερινή ζωή τους, στην Ανάφη για τις μικροσκοπικές της ακτές, τη Νάξο για τα μυστικιστικά της κάστρα και τη Δήλο για το αρχαιολογικό της ενδιαφέρον.

Αναφορικά με τις πόλεις της χώρας μας, από αυτές διακρίνεται η Αθήνα, η οποία «συνδυάζει την ιστορία και τον πολιτισμό με την σύγχρονη πραγματικότητα και τρόπο ζωής», καθώς και η Θεσσαλονίκη, «η πιο ζωντανή πόλη στη Βόρεια Ελλάδα», όπως αναφέρει και το δημοσίευμα.

Το εκπληκτικό λιμνοσπήλαιο Μελισσάνης στην Κεφαλονιά

Από το Ιόνιο, οι συντάκτες του άρθρου ξεχωρίζουν το αρχοντικό νησί της Κέρκυρας, καθώς και το εκπληκτικό σπήλαιο της Μελισσάνης στην Κεφαλονιά, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, ενώ από τα Δωδεκάνησα τη Λέσβο και πιο συγκεκριμένα τον οικισμό του Μολύβου με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική.

Το άγριο τοπίο και η επιβλητική ομορφιά της Μάνης δεν άφησαν ασυγκίνητους τους συντάκτες της λίστας, ενώ η Χαλκιδική με τις ονειρικές, σαν εξωτικές, παραλίες της, το Φαράγγι της Σαμαριάς, το παλαιότερο της Κρήτης, αλλά και οι υπέροχοι οικισμοί στα γραφικά και πανέμορφα Ζαγοροχώρια συμπληρώνουν την κορυφαία 12άδα του Lonely Planet.