Ένα παραμυθένιο αλπικό σκηνικό σας αγκαλιάζει, καθώς το αεροπλάνο σας προσγειώνεται στα κορυφαία θέρετρα για σκι της Ευρώπης, στις χιονισμένες και εντυπωσιακές Άλπεις!

Οι λάτρεις του σκι και των χειμερινών σπορ, αλλά και όσοι αγαπούν τη διασκέδαση, τα ψώνια και τις χαλαρωτικές αποδράσεις θα ανακαλύψουν τον επίγειο παράδεισο στα χωριά και τις πόλεις των Άλπεων.

Είτε επιλέξετε την Ιταλία, την Ελβετία, τη Γαλλία ή την Αυστρία, οι χιονοσκέπαστες βουνοκορφές, το αλπικό τοπίο και οι αμέτρητες επιλογές για σκι και διασκέδαση σας υπόσχονται μια ξεχωριστή χειμερινή απόδραση για κάθε γούστο.

Βρείτε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια στην Travelplanet24 και ανακαλύψτε την μαγεία των Άλπεων!

Low budget σκι στις Ιταλικές Άλπεις

Μια από τις πιο οικονομικές αλπικές αποδράσεις από τη χώρα μας, οι Ιταλικές Άλπεις αποτελούν μια από τις πιο ανερχόμενες περιοχές για σκι στην Ευρώπη.

Γραφικά χωριουδάκια ντυμένα στα λευκά, παραδοσιακές τρατορίες και φιλόξενα value for money οικογενειακά καταλύματα συνδυάζονται άψογα με το ιταλικό ταμπεραμέντο στη φιλοξενία και τη διασκέδαση.

Ένα από τα πιο διάσημα θέρετρα για σκι, το Canazei στη Val di Fassa περιτριγυρισμένο από τις πιο φημισμένες κορυφές των Δολομιτών σας προσφέρει 122 χιλιόμετρα από υπέροχες πίστες και συνδέεται επίσης με τα 100 χιλιόμετρα της Tre Valli, αλλά και την περιοχή Dolomiti Superski, την μεγαλύτερη για σκι στον κόσμο, με πίστες 1.200 χιλιομέτρων.

Ανακαλύψτε ακόμα την Val d’Aosta, στα σύνορα με τη Γαλλία και την Ελβετία, μια περιοχή γεμάτη μεσαιωνικά κάστρα και εντυπωσιακά μνημεία, ανάμεσα στις ψηλότερες κορυφές της Ευρώπης.

Στα σύγχρονα χειμερινά θέρετρα Courmayeur, La Thuile, Cervinia, Pila και San Bernard θα βρείτε αμέτρητα χιλιόμετρα από πίστες σκι για αρχάριους και επαγγελματίες.

Η πολυτέλεια στα καλύτερα της στις Γαλλικές Άλπεις

Διαθέτοντας μερικές από τις πιο εντυπωσιακές πίστες των Άλπεων, αλλά και μερικά από τα πιο φημισμένα και καλά οργανωμένα θέρετρα για σκι, οι γαλλικές Άλπεις είναι αναμφισβήτητα η ιδανική επιλογή για όσους λατρεύουν την πολυτέλεια!

Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε μια πληθώρα από χειμερινά σπορ, συνδυάζοντας την άσκηση με την απόλυτη χαλάρωση σε ξενοδοχεία με spa, με θέα τα χιονισμένα βουνά, gourmet επιλογές σε στιλάτα εστιατόρια, ατέλειωτα ψώνια σε μπουτίκ διάσημων σχεδιαστών και νυχτερινή διασκέδαση συντροφιά με μέλη του διεθνούς jet set.

Ταξιδέψτε ως την κοσμοπολίτικη Courchevel, το πιο φημισμένο θέρετρο των Γαλλικών Άλπεων, ανακαλύψτε τη Val Thorens, που αποτελεί το πιο ψηλό χιονοδρομικό κέντρο της Ευρώπης με άμεση πρόσβαση σε 600χλμ. χιονισμένων πιστών, τη Meribel, στην καρδιά των Trois Vallees σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο, αλλά και τη Val d’Isere με 300 χιλιόμετρα πίστες.

Παραμυθένιο σκηνικό στις Αυστριακές Άλπεις

Φημισμένες για τα γραφικά ξύλινα σαλέ, το υπέροχο αφράτο χιόνι, τις όμορφα διαμορφωμένες πλαγιές και τις εγκαταστάσεις για παιδιά, οι αυστριακές Άλπεις είναι η ιδανική επιλογή για οικογενειακές εξορμήσεις.

Χιονοδρομικά κέντρα για όλους τους τύπους σκιέρ, σύγχρονες εγκαταστάσεις, πολυτελή ξενοδοχεία με spa και μια φιλόξενη ατμόσφαιρα σας περιμένουν για να ανακαλύψετε από κοντά πόλεις και χωριά βγαλμένα από σελίδες παραμυθιού.

Ένα από τα καλύτερα θέρετρα στην Ευρώπη, όπου τα παιδιά μικρής ηλικίας θα μπορέσουν να μάθουν σκι είναι το Lech. Διαθέτει το δικό του χειμερινό θέρετρο, το Oberlech, διάσημο για την ηρεμία που προσφέρει, αλλά και τα οικογενειακά ξενοδοχεία του.

Στην κοιλάδα Gastein θα βρείτε έναν χειμερινό παράδεισο τεσσάρων περιοχών σκι με 200χλμ. πίστες, ενώ στο γραφικό Kitzbuhel θα θαυμάσετε από κοντά κτήρια με άρωμα μεσαίωνα σε πέτρινα δρομάκια, δίπλα σε ένα υπερσύγχρονο χιονοδρομικό κέντρο.

Τα πιο διάσημα θέρετρα σκι στις Ελβετικές Άλπεις

Συνώνυμα με την απόλυτη πολυτέλεια, την αριστοκρατική ατμόσφαιρα και τις διεθνούς φήμης διασημότητες που τα κατακλύζουν, τα ελβετικά θέρετρα σκι αποτελούν all – time classic επιλογή για χειμερινές αποδράσεις με στιλ.

Πεντάστερα ξενοδοχεία, ιδιωτικά σαλέ, vip υπηρεσίες, επώνυμες μπουτίκ και βραβευμένα εστιατόρια συνθέτουν το απόλυτα glamorous lifestyle μερικών από τα πιο διάσημα χειμερινά θέρετρα του κόσμου,

Στην κορυφή της λίστας το Gstaad και το St. Moritz κατακλύζονται κάθε χρόνο από celebrities και μέλη αριστοκρατικών οικογενειών, ενώ στο Verbier θα βρείτε υπέροχα σαλέ, υψηλής ποιότητας εστιατόρια και μπαρ και φυσικά άφθονη περιποίηση.

Παράλληλα, στο Zermatt ο συνδυασμός ενός γοητευτικού χωριού, χωρίς αυτοκίνητα, με ένα εκτεταμένο δίκτυο από πίστες, που συνδέονται με εκείνες της περιοχής Cervinia στην Ιταλία θα σας εντυπωσιάσει.

Το χωριό είναι ένα μείγμα παλιών σαλέ με μεγάλα ξενοδοχεία του 19ου αιώνα και σύγχρονα κτίρια. Το χιονοδρομικό κέντρο εκτείνεται σε τέσσερις τομείς που συνδέονται και οι πλαγιές είναι κατάλληλες για έμπειρους σκιέρ.

Κλείστε φθηνά αεροπορικά εισιτήρια από την Travelplanet24