Αν μιλάμε για ιδιαίτερες παραλίες, χωρίς αμφιβολία, οι  Κολυμπήθρες της Πάρου έχουν μια θέση στη λίστα αυτή. Άλλωστε, το άγριο φυσικό τοπίο της που μοιάζει με σεληνιακό, της προσάπτει μια ιδιομορφία που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη.

Οι Κολυμπήθρες βρίσκονται κοντά στη Νάουσα και ξεχωρίζουν με τους περίεργους βράχους της, αλλά και από τους παράξενους σχηματισμούς, με τις λείες γρανιτένιες επιφάνειες και τις μορφές που μοιάζουν να έχουν ξεπηδήσει από αριστοτεχνικό ανθρώπινο χέρι. Με αφηρημένη τεχνοτροπία πάντα.

Σμιλεμένοι επί χιλιετίες από την αλμύρα, το νερό και το αγέρι, οι γρανιτένιοι όγκοι φτάνουν ως την ακροθαλασσιά και σχηματίζουν μια σειρά από διαδοχικές παραλίες που είναι χάρμα οφθαλμών ως ένα εξόχως ιδιοσυγκρασιακό γεωλογικό φαινόμενο.

Για δύο ή και περισσότερους λουόμενους κάθε φορά, οι φυσικές κοιλότητες που οι ντόπιοι ονόμασαν «Κολυμπήθρες» διαρρηγνύουν το απόκοσμο του τοπίου δημιουργώντας ιδιωτικές πλαζ που κάποιες φιλοξενούν ακόμα και ομπρέλες ή ξαπλώστρες. Κάθε Κολυμπήθρα προσφέρει πάντως απομόνωση από τη διπλανή της και σε καλεί να τις εξερευνήσεις όλες, καθώς η καθεμιά έχει και κάτι διαφορετικό να προσφέρει στον περιπετειώδη τουρίστα.