Η λίμνη Ορεστιάδα με τη μοναδική ομορφιά της

Το στολίδι της Καστοριάς - Δείτε τις φωτογραφίες


ΤΑΞΙΔΙΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ
7:00
13/10/2019
Η λίμνη Ορεστιάδα με τη μοναδική ομορφιά της
6
loading

Είναι μία από τις ομορφότερες λίμνες, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και των Βαλκανίων. Και όποιος την επισκεφτεί από κοντά, δεν έχει παρά να συμφωνήσει. Εξάλλου, η μοναδική ομορφιά και γοητεία που εκπέμπει, μαγεύει τον επισκέπτη.

Ο λόγος για την Ορεστιάδα, τη λίμνη της Καστοριάς, που είναι ένα πραγματικό στολίδι. Ένας υδάτινος τόπος μοναδικής ομορφιάς σε μια φυσική λεκάνη που περικλείεται από βουνά. Στα 630 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, είναι η ενδεκάτη σε μέγεθος λίμνη στην Ελλάδα και οι εικόνες που θα συναντήσει κανείς εκεί είναι μοναδικές και γεμάτες ηρεμία.

Εκτός από τα ρέματα και το νερό της βροχής, η λίμνη Ορεστιάδα τροφοδοτείται και από πολλές υπολίμνιες πηγές, ενώ στο νότιο τμήμα μια διώρυγα συνδέει τη λίμνη με τον ποταμό Αλιάκμονα στον οποίον παροχετεύεται η περίσσεια των νερών της.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα πλούσια λίμνη σε αλιεύματα, ενώ στην περιοχή συναντώνται περισσότερα από 200 είδη πουλιών. Τα νερά της λίμνης περιβρέχουν την πόλη της Καστοριάς και φυσικά αποτελεί το σήμα-κατατεθέν της, χαρίζοντας μαγευτικές εικόνες στον επισκέπτη. Ένας καθρέφτης που απλώνεται στην πόλη και δημιουργεί μυστηριακά σκηνικά ιδιαίτερα το φθινόπωρο και την άνοιξη.

Αν βρεθείτε στην πόλη της Καστοριάς, αξίζει να γνωρίζετε ότι κοντά στη λίμνη βρίσκεται και το Δισπηλιό, στο οποίο έχουν βρεθεί τα υπολείμματα ενός προϊστορικού παραλίμνιου οικισμού. Επιπλέον, υγρά λιβάδια, δασωμένοι λόφοι, παραλίμνια δάση και πλούσιοι βιότοποι συνθέτουν το σκηνικό γύρω από τη λίμνη και σε αυτά οφείλεται η πλούσια ορνιθοπανίδα της περιοχής.

Ολόκληρη πάντως η περιοχή της Καστοριάς ενδείκνυται για μια φθινοπωρινή απόδραση καθώς είναι ένα μέρος που προσφέρει όμορφο φυσικό τοπίο, αλλά και αξιοθέατα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar φωτης 65

  Η λίμνη λέγεται Ορέστεια , όχι Ορεστειάδα

 2. avatar Πέρσα

  ❤️❤️❤️

 3. avatar Επισκεπτης τού παντός.

  Ομορφη, αλλα βρωμικη, με εντονο υπερτροφισμο. Αυτο που βλεπεις απο μακρια σ`εντυπωσιαζει. Οταν ομως ερχεσαι κοντα η εικονα αλλαζει, οπως ειπα, προς το χειροτερο. Κι ειναι κριμα για ενα τετοιο περιβαλον.

  1. avatar Επισκεπτης τού τίποτα.

   Για αστική λίμνη μια χαρά είναι, ειδικά τον Χειμώνα και την Άνοιξη.

 4. avatar φωφω

  Όταν είχα πάει μια εποχή μαγευτικα .

 5. avatar Καστοριά

  Επιτέλους το ανέβασες !! Γιατί τα προηγούμενα χρ2 χρόνια ανέβαζες για όλες τις λίμνες τις Ελλάδας εκτός της Καστοριάς

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει