Είναι γνωστό τοις πάσι ότι το αεροπλάνο θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή μεταφορικά μέσα, ωστόσο, οι πιθανότητες επιβίωσης σε περίπτωση ατυχήματος είναι ελάχιστες.

Έτσι, θα μπορούσε ο καθένας να αναρωτηθεί γιατί οι αεροπορικές εταιρείες δεν προσφέρουν αλεξίπτωτα στους επιβάτες τους, προκειμένου να σωθούν σε περίπτωση αεροπορικού δυστυχήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Conde Nast Traveler, οι επιβάτες δεν είναι εκπαιδευμένοι για να ανταποκριθούν σε κάτι τέτοιο, ούτε ως προς τη χρήση τους, ούτε ως προς την προσγείωση. Μάλιστα, ακόμη και οι έμπειροι αλεξιπτωτιστές χρειάζονται συγκεκριμένο χρόνο προετοιμασίας πριν από κάθε πτώση με αλεξίπτωτο.

Επιπλέον, οι συνθήκες μιας πτήσης με πολιτικό αεροπλάνο είναι τέτοιες που, όπως εξηγεί το άρθρο, δεν είναι κατάλληλες για μία πτώση με αλεξίπτωτο.

Πιο συγκεκριμένα, στο υψόμετρο των 35.000 ποδιών που πετούν τα αεροπλάνα –τρεις φορές μεγαλύτερο από εκείνο που επιτρέπεται για πτώση με αλεξίπτωτο– η εξωτερική θερμοκρασία ανέρχεται στους μείον 34 βαθμούς. Αν κάποιος εκτεθεί σε τόσο χαμηλή θερμοκρασία θα προκληθεί μεγάλη ζημιά στους πνεύμονές του, ενώ σχεδόν ακαριαία θα παγώσουν το στόμα, η μύτη και τα μάτια του.

Ωστόσο, όπως εξηγεί το άρθρο, ακόμη κι αν η θερμοκρασία δεν ήταν απαγορευτική, η ταχύτητα με την οποία κινείται το αεροπλάνο είναι τόσο μεγάλη, που μια πτώση με αλεξίπτωτο θεωρείται αδύνατη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.