Η υπόθεση «ύπνος» για τους περισσότερους αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο. Όταν, αυτός, μάλιστα, επηρεάζεται, μειώνεται ακόμη και αναβάλλεται δεν είναι λίγες οι φορές που προκαλείται εκνευρισμός και νεύρα.

Τι γίνεται, ωστόσο, στην περίπτωση που ταξιδεύετε με αεροπλάνο και θέλετε να κοιμηθείτε; Πώς θα καταφέρετε να πέσετε στην αγκαλιά του Μορφέα ευκολότερα και χωρίς πολλές πολλές προσπάθειες; Ακολουθούν έξυπνες συμβουλές για να επιτύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να καταφέρετε να πάρετε έναν υπνάκο… στους αιθέρες.

Επιλέξτε πτήσεις χωρίς ενδιάμεσες στάσεις

Σίγουρα θα πληρώσετε κάτι παραπάνω να κλείσετε εισιτήριο χωρίς ενδιάμεσο σταθμό, ωστόσο, αξίζει αν η διάρκεια του ταξιδιού σας είναι μεγάλη και ο ύπνος συγκαταλέγεται σε όλα εκείνα που δεν θέλετε καθόλου να αποχωριστείτε. Για παράδειγμα σκεφτείτε να έχετε μόλις βολευτεί και χαλαρώσει στη θέση σας, να είστε έτοιμοι να παραδοθείτε στην αγκαλιά του Μορφέα και να ακούτε τον πιλότο από το μεγάφωνο να σας προετοιμάζει για την προσγείωση που πλησιάζει.

Τα αξεσουάρ ύπνου θα σας σώσουν

Για όσους δεν μπορούν να κοιμηθούν τόσο εύκολα με φως η μάσκα ύπνου θα αποβεί σωτήρια τόσο κατά την διάρκεια του ταξιδιού, όσο και κατά την διαμονή σας στο κατάλυμα που έχετε κλείσει. Επιπλέον, τα ακουστικά ή οι ωτοασπίδες θα σας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα, ώστε να απομονώσετε τους θορύβους γύρω σας. Τέλος, ένα μαξιλαράκι ύπνου ακόμη και μια μικρή κουβερτούλα θα σας βοηθήσουν ιδιαιτέρως να δημιουργήσετε τις καταλληλότερες συνθήκες ύπνου.

Τα άνετα ρούχα θα γίνουν ο σύμμαχός σας

Όταν πρόκειται για πολύωρα ταξίδια η άνεση αποτελεί βασική προτεραιότητά σας. Αυτή, πολλές φορές εξαρτάται και από τα ρούχα που θα επιλέξετε να φορέσετε. Θα χρειαστεί, δηλαδή, να θυσιάσετε για λίγο το στυλ σας προκειμένου να ταξιδέψετε άνετα. Οι φόρμες είναι η καταλληλότερη επιλογή που θα μπορούσατε να κάνετε.

Η τεχνολογία είναι εδώ για να σας χαλαρώσει

Το κινητό σας ή το τάμπλετ μπορεί να λειτουργήσουν προσωρινά ως μικρές τηλεοράσεις. Κατεβάστε ένα από τα επεισόδια της σειράς ή της εκπομπής που παρακολουθείτε λίγο πριν κοιμηθείτε και παρακολουθήστε τα και κατά την διάρκεια της πτήσης.

Για να σας πάρει πιο εύκολα ο ύπνος χαμηλώστε την ένταση του ήχου και του φωτισμού. Εναλλακτικά, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε ευκολότερα, με τις οποίες καλό είναι να έχετε εξοικειωθεί λίγο πριν το ταξίδι σας.

Προσέξτε λίγο περισσότερο τη διατροφή σας

Για έναν πιο ευχάριστο και ανενόχλητο ύπνο στους… αιθέρες προσέξτε την διατροφή σας λίγες ώρες πριν. Αποφύγετε το αλκοόλ, τον καφέ, το τσάι και τα αναψυκτικά καθώς περιέχουν καφεΐνη αλλά και αφυδατώνουν τον οργανισμό. Σε αντίθεση, προτιμήστε το γάλα που σίγουρα χαλαρώνει τον οργανισμό.