Αν ανήκετε σε εκείνη την κατηγορία ταξιδιωτών που κάθε φορά που επιστρέφουν από κάποιο ταξίδι τα βάφουν όλα μαύρα και πέφτουν σε βαριά «κατάθλιψη», δείτε παρακάτω πώς θα αντιμετωπίσετε την μελαγχολία –στα αγγλικά η συγκεκριμένη κατάσταση ορίζεται με τον όρο post-vacation blues και αποτελεί αντικείμενο μελέτης επιστημόνων και ψυχολόγων– εύκολα και γρήγορα.

Ακολουθούν πέντε τρόποι που θα σας κάνουν να ξεχαστείτε και να συνειδητοποιήσετε ότι δεν ήρθε δα και το τέλος του κόσμου!

Βγείτε με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Μετά από τόσες ημέρες το να ξαναδείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα και συγγενείς που σας έλειψαν θα σας κάνει να νιώσετε πολύ όμορφα. Ένας καφές ή μία βόλτα με αυτούς που αγαπάτε θα σας θυμίσουν την οικειότητα και την ζεστασιά που (ίσως) τόσες μέρες να σας είχαν λείψει.

Κάντε σχέδια για το επόμενο ταξίδι. Μπορεί η άδεια του καλοκαιριού να έχει τελειώσει, αλλά δεν ήρθε και το τέλος του κόσμου. Υπάρχουν υπέροχοι προορισμοί που είναι εξίσου ιδανικοί, ίσως και καλύτεροι, σε οποιαδήποτε άλλη εποχή του χρόνου. Γιατί να μην ξεκινήσετε τα σχέδια, λοιπόν, για το επόμενο ταξίδι σας;

Μαγειρέψτε το αγαπημένο σας φαγητό. Σίγουρα κατά την διάρκεια των διακοπών σας ή δεν θα το δοκιμάσατε ή δεν θα το βρήκατε έτσι ακριβώς όπως σας αρέσει να το απολαμβάνετε. Για μια πιο ομαλή επιστροφή στην καθημερινότητα, λοιπόν, φτιάξτε το αγαπημένο σας φαγητό και αν δεν φημίζεστε ιδιαιτέρως για τις μαγειρικές σας ικανότητες παραγγείλετε από το αγαπημένο σας delivery.

Χαζέψτε τις φωτογραφίες που έχετε βγάλει. Οι οποίες σίγουρα θα είναι πολλές και σίγουρα θα χρειάζονται ένα καλό ξεσκαρτάρισμα. Μπορεί να σας προκαλέσουν μια γλυκιά μελαγχολία, ωστόσο, θα σας υπενθυμίσουν τις ωραίες στιγμές που ζήσατε και πόσες ακόμη σας περιμένουν στο επόμενο ταξίδι σας.

Αφιερώστε μία ημέρα στον εαυτό σας. Η χαλάρωση και η αναζωογόνηση είναι το παν για να νιώσετε καλύτερα και σίγουρα να «συμβιβαστείτε» με την «νέα» καθημερινότητα. Ακόμη κι αν έχετε μόλις επιστρέψει από μία εβδομάδα χαλάρωσης, αξίζει να αφιερώσετε μια ολόκληρη ημέρα στον εαυτό σας, να τον περιποιηθείτε, να χαλαρώσετε στον καναπέ, να μην κάνετε τίποτα, να δείτε τηλεόραση, να διαβάσετε ένα βιβλίο, να ξεφυλλίσετε το αγαπημένο σας περιοδικό.