Οι διακοπές στο νησί, στην συγκεκριμένη περίπτωση στις Κυκλάδες, δεν συνεπάγονται μόνο βουτιές σε κρυστάλλινα νερά, παραλίες με χρυσαφένιες αμμουδιές και ξενύχτι σε δημοφιλή μπαράκια.

Για να ζήσετε αξέχαστες εμπειρίες που πραγματικά θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη σας δεν έχετε παρά να επισκεφτείτε γραφικά χωριά όπου οι απόλυτοι πρωταγωνιστές δεν είναι άλλοι από τους αυθεντικούς ντόπιους και τα παραδοσιακά καφενεδάκια.

Μερακλήδικος ελληνικός, σπιτικά γλυκά, χειροποίητοι μεζέδες και δροσερό ουζάκι θα σας κάνουν να τα επιλέξετε ξανά και ξανά.

Καφένειο Γαλάνη, Νάξος

Το καλύτερο γαλακτομπούρεκο της Νάξου θα το δοκιμάσετε σε αυτό το παραδοσιακό καφενείο στο πανέμορφο χωριό του Χαλκί. Το πρωί σερβίρει ελληνικό καφέ και σπιτικά, γλυκά του ταψιού και το βράδυ μετατρέπεται σε ψησταριά με σπεσιαλιτέ τα νοστιμότατα κεφτεδάκια και τον χορταστικό μουσακά που συνοδεύονται ιδανικά με δροσιστικό ουζάκι.

Ο Μεγάλος Καφενές, Τήνος

Στην κεντρική πλατεία του Πύργου στην Τήνο, κάτω από τον τεράστιο πλάτανο, ο Μεγάλος Καφενές είναι ένα στέκι με ιδιαίτερο χρώμα, που συνδυάζει μοναδικά το παλιό με το καινούργιο. Ο υπέροχος πρωινός καφές στην ηρεμία του χωριού, οι εκλεκτοί μεζέδες με ουζάκι ή μπυρίτσα, αλλά και τα νοστιμότατα γλυκά του (γαλακτομπούρεκο, πορτοκαλόπιτα, σοκολατόπιτα) είναι μερικοί από τους λόγους που θα σας κάνουν να επιστρέψετε.

Καφενείο της Μαριγώς, Πάρος

Το χωριό Λεύκες στην Πάρο ξεχωρίζει για τις αυθεντικές και πανέμορφες κυκλαδίτικες εικόνες που προσφέρει στους επισκέπτες του. Ο κεντρικός δρόμος του οικισμού θα σας οδηγήσει στο μαρμάρινο, μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας, από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους του νησιού. Εκεί, θα κάνετε μια στάση στο καφενείο της Μαριγώς για ελληνικό στη χόβολη, σπιτική λεμονάδα, χειροποίητα γλυκά αλλά και παραδοσιακούς μεζέδες. Σκηνικό βγαλμένο από άλλη εποχή.

Το Καφενείο του Δρακάκη, Σίφνος

Με περισσότερα από 100 χρόνια ζωής, το καφενείο του Δρακάκη, στο πολυσύχναστο Στενό της πρωτεύουσας της Σίφνου, Απολλωνίας, είναι ένα μέρος που δεν πρέπει να ξεχάσετε να επισκεφτείτε. Στα τραπεζάκια που απλώνονται στο πλακόστρωτο απολαμβάνουμε καφεδάκι και λαχταριστούς μεζέδες χαζεύοντας την περαντζάδα. Χρειάζεται λίγη υπομονή για να βρει κανείς τραπέζι, καθώς είναι πάντα γεμάτο με κόσμο.