Πρόκειται για ένα από τα πιο θρυλικά ξενοδοχεία της αγγλικής πρωτεύουσας, το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό για την φιλοξενία υψηλού επιπέδου, το εξαιρετικό φαγητό και την πολυτελή εμπειρία διαμονής που προσφέρει στους επισκέπτες του.

Κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου αποτέλεσε δημοφιλές καταφύγιο για πολλούς εξόριστους αρχηγούς κρατών, οι οποίοι το επέλεγαν για την διαμονή τους.

Με την Ευρώπη να απομακρύνεται από την μοναρχία δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι μονάρχες στις αρχές του 20ου αιώνα που κατέφευγαν σε αυτό προκειμένου να αποφύγουν τις επαναστάσεις στις χώρες τους ή τον κίνδυνο για πιθανή επανάσταση μελλοντικά.

Έτσι, πεσόντες βασιλείς από την Ελλάδα, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία και τη Νορβηγία προτίμησαν το θρυλικό Claridge’s στην περιοχή Mayfair (πολύ κοντά στις δημοφιλείς και πανάκριβες οδούς Bond Street και Oxford Street) στο Λονδίνο, για να καταλύσουν κατά τις δεκαετίες του ’30 και ’40.

Το ξενοδοχείο χρονολογείται από το 1812, έγινε γνωστό με την σημερινή του ονομασία το 1854, ενώ χτίστηκε εξ ολοκλήρου το 1890. Η λίστα των διασημοτήτων που το έχουν επισκεφτεί είναι μακρά με τους Ουίνστον Τσώρτσιλ, Όντρεϊ Χέπμπορν και Κάρι Γραντ να συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς.

Οι εσωτερικοί του χώροι, παρόλο που ανακαινίστηκαν, διατηρούν μέχρι σήμερα το art deco στυλ της δεκαετίας του ’20, ενώ η άκρατη πολυτέλεια γίνεται εμφανής σε κάθε γωνιά του.

Θεσμό για το ξενοδοχείο αποτελεί η ιεροτελεστική διαδικασία του απογευματινού τσάι.

Τιμή: Από 1.100- ευρώ/ βραδιά