Η γραφική πόλη στην καρδιά της Ελβετίας βρίσκεται στη δυτική όχθη της λίμνης της Λουκέρνης.

Η ομώνυμη πόλη αποτελεί την πρωτεύουσα του καντονίου της Λουκέρνης και ιδανικό ορμητήριο για εκδρομές στις γύρω πόλεις.

Το μικρό ψαροχώρι εξελίχθηκε σε τουριστικό προορισμό από τον 19ο αιώνα και μέχρι και σήμερα προσελκύει πολλούς επισκέπτες, ενώ παράλληλα φιλοξενεί και το φημισμένο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την παλιά πόλη, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα, με τα μεσαιωνικά γεφυράκια, τα σπίτια με τις ζωγραφισμένες προσόψεις και τα πλακόστρωτα δρομάκια. Ακόμη, το λιοντάρι της Λουκέρνης, ένα μνημείο αφιερωμένο στους Ελβετούς φρουρούς που συμμετείχαν στη Γαλλική Επανάσταση και το φουτουριστικό Κέντρο Πολιτισμού και Συνεδρίων με το καινοτόμο design.

Η διάσημη γέφυρα της πόλης που διασχίζει τον ποταμό Reuss κατασκευάστηκε το 14ο αιώνα και λέγεται ότι είναι η παλαιότερη ξύλινη γέφυρα της Ευρώπης.

Η Chapel Bridge στολίζεται από παρτέρια με κρεμαστά πολύχρωμα λουλούδια από τη μια πλευρά της. Περπατώντας κανείς σε αυτή, θα δει από κοντά περίπου 100 εικόνες της ζωής της πόλης από τον 12ο αιώνα και της ιστορίας της χώρας.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Λουκέρνη / Ελβετία

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ελβετικό Φράγκο (1 ευρώ ισοδυναμεί με 1,13 φράγκα)

Απόσταση: Η διάρκεια του ταξιδιού είναι 2 ώρες και 50 λεπτά από την Αθήνα για τη Ζυρίχη και 4 ώρες και 35 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη για τη Ζυρίχη. Από εκεί φτάνετε με τρένο σε 45 λεπτά περίπου.