Πολυτελή έπαυλη στην Τζιά αγόρασε η βασίλισσα του Μαρόκου, με το νησί να φιλοδοξεί να καταγράψει φέτος ακόμα καλύτερες επιδόσεις στον τουρισμό με άνοιγμα σε αγορές πέραν των παραδοσιακών.

Την πληροφορία για την αγορά της βασίλισσας του Μαρόκου επιβεβαιώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Ευαγγέλου, εκτιμώντας πως η τουριστική χρονιά θα εξελιχθεί σε ανοδικούς ρυθμούς και τονίζοντας πως «συμμετέχουμε στη γενικότερη ευφορία» περί των τουριστικών εκτιμήσεων.

Η συνδεσιμότητα με την Αθήνα άλλωστε αποτελεί ένα από τα δυνατά στοιχεία του προορισμού, που συμβάλλει στην ενίσχυση των τουριστικών ροών από την ηπειρωτική χώρα. Την ίδια στιγμή, ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ανθρώπων, η αγροτική της παραγωγή, αλλά και η γεωγραφική της τοποθεσία, αποτελούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Εξάλλου, η Κέα, όπως είπε ο δήμαρχος, πήρε και βραβείο από την ΕΕ για την αποκατάσταση του αρχαίου θεάτρου του νησιού.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το σκέλος των υποδομών, όπως είπε ο κ. Ευαγγέλου, 200 βίλες προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, ενώ η δημοτική αρχή έχει προχωρήσει σε υποδομές που βελτιώνουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Η επάρκεια νερού σε παραδοσιακούς οικισμούς, αλλά και η υλοποίηση ΧΥΤΑ, είναι στην κορυφή των έργων υποδομών.