Αν το ταξίδι είναι τρόπος ζωής για σένα σου προτείνουμε έξυπνους τρόπους ώστε να εξοικονομείς χρήματα κατά τη διάρκειά του κι έτσι να καταφέρεις να πραγματοποιήσεις όσα περισσότερα επιτρέπει το budget σου και το 2016. Μάθε, λοιπόν, πώς τόσο κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του, όσο και και κατά την άφιξη στον προορισμό της επιλογής σου θα καταφέρεις να μην ξοδέψεις περιττά χρήματα, αλλά να τα βάλεις στην άκρη για το επόμενο ταξίδι…

Για τη διαμονή σου προτίμησε σπίτι ή διαμέρισμα

Θα σου έρθει σίγουρα πιο οικονομικό από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Μην ξεχνάς ότι θα έχεις και την ησυχία σου. Υπάρχουν πολλές έγκυρες πλατφόρμες μέσα από τις οποίες μπορείς να κάνεις κράτηση όπως η Airbnb κ.α.

ΤΑΞΙΔΙ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Επικοινώνησε απευθείας με το ξενοδοχείο

Αν επιλέξεις ξενοδοχείο τελικά για τη διαμονή σου, επικοινώνησε απευθείας με το τμήμα κρατήσεων. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι έτσι θα επιτύχεις καλύτερη προσφορά απ’ ό,τι αν έκανες το booking μέσω του επίσημου site ή κάποιας άλλης μηχανής κρατήσεων.

Κλείσε νωρίτερα το πάρκινγκ στο αεροδρόμιο

Δεν είναι λίγες οι φορές που το πάρκινγκ του αεροδρομίου κοστίζει περισσότερα απ’ όσο τα αεροπορικά σου. Κλείσε τη θέση στάθμευσης την περίοδο που θα κλείσεις και τα αεροπορικά και προτίμησε να κάνεις το booking online. Οι προσφορές είναι πολύ καλύτερες απ’ ό,τι αν το κάνεις επιτόπου την ημέρα της αναχώρησης.

Ενοικίαση αυτοκινήτου

Σε περίπτωση που θέλεις να πραγματοποιήσεις ένα road trip με νοικιασμένο αυτοκίνητο, όταν θα πραγματοποιήσεις το booking φρόντισε να κάνεις το απλό συμβόλαιο. Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων προσπαθούν να βγάλουν περισσότερα κέρδη προτείνοντάς σου συμβόλαια με έξτρα παροχές, και μάλιστα σε εξωφρενικές τιμές, που θα σου είναι αχρείαστες.