Ενώ η Ελλάδα φημίζεται για τις καλοκαιρινές της ομορφιές, η χώρα μεταμορφώνεται σε μια χώρα θαυμάτων το φθινόπωρο, όσο ο καιρός γίνεται πιο ψυχρός. Αν έχεις ξεμείνει από ιδέες για την επόμενη σου εξόρμηση, εμείς σου έχουμε μερικές!

Παρακάτω, ακολουθούν 5 επιλογές για τέλειες διακοπές και το φθινόπωρο.

Μέτσοβο

Το Μέτσοβο, που βρίσκεται στην οροσειρά της Πίνδου στη βόρεια Ελλάδα, είναι ένα γοητευτικό αλπικό χωριό. Περιτριγυρισμένο από κορυφές, είναι ιδανικό για όλα τα γούστα, και για όσους θέλουν να πεζοπορήσουν και για όσους θέλουν να απολαύσουν απλά τη θέα. Ο καιρός είναι σίγουρα πιο ψυχρός οπότε μπορείς να ζεσταθείς με ένα ποτήρι τσίπουρο, και να απολαύσεις την πλούσια ορεινή κουζίνα δίπλα σε ένα τζάκι που καίει.

Αράχωβα

Στην Αράχωβα, απόλαυσε την ορεινή κουζίνα στις τοπικές ταβέρνες, εξερεύνησε τα γοητευτικά πλακόστρωτα δρομάκια και ψώνισε μάλλινα προϊόντα υψηλής ποιότητας. Επισκέψου τον αρχαίο αρχαιολογικό χώρο των Δελφών που βρίσκεται κοντά! Η Αράχωβα προσφέρει ένα τέλειο μείγμα πολιτισμού, κουζίνας και υπαίθριας περιπέτειας.

Μετέωρα

Τα Μετέωρα το φθινόπωρο αποκαλύπτουν ένα εκπληκτικό μείγμα χρυσού φυλλώματος και μοναστηριακής ηρεμίας. Πεζοπόρησε ανάμεσα σε σουρεαλιστικούς σχηματισμούς βράχων για να επισκέψου αρχαία μοναστήρια χτισμένα σε βράχους. Αγκάλισε τον πιο δροσερό καιρό για βέλτιστη εξερεύνηση, αποτυπώνοντας εκπληκτικές εικόνες και απορροφώντας την πνευματική ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει αυτό το μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Καστράκι

Ναύπλιο

Το Ναύπλιο, το φθινόπωρο, μαγεύει με τη γοητευτική παλιά του πόλη που είναι στολισμένη στις φθινοπωρινές αποχρώσεις. Εξερεύνησε ιστορικούς θησαυρούς όπως το Φρούριο Παλαμήδι και το Κάστρο Μπούρτζι. Απόλαυσε τα ταβερνάκια, το ιταλικό παγωτό και περπάτησε στον παραλιακό πεζόδρομο, όπου ο ήπιος καιρός και ο λιγότερος κόσμος ενισχύουν την παραθαλάσσια ομορφιά αυτού του ρομαντικού προορισμού.

Τρίκαλα Κορινθίας

Τα Τρίκαλα Κορινθίας το φθινόπωρο αποκαλύπτουν ένα γραφικό θέαμα με τα καταπράσινα δάση και τα βουνά τους. Πεζοπόρησε ή κάνε ποδήλατο στο πελοποννησιακό τοπίο για να ανακαλύψεις γοητευτικά χωριά, γαλήνιες λίμνες και αρχαία ερείπια. Καθώς τα φύλλα αλλάζουν, η φυσική ομορφιά και η ηρεμία των Τρικάλων τα καθιστούν ένα τέλειο φθινοπωρινό καταφύγιο στην Ελλάδα.