Notes λέγεται το νέο εργαλείο που ξεκίνησε να δοκιμάζει το Twitter και θα επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται μεγάλα κείμενα μεγέθους έως 2.500 λέξεων.

Η δοκιμή θα πραγματοποιηθεί επί δύο μήνες σε μικρό αριθμό χρηστών σε Καναδά, ΗΠΑ, Βρετανία και Γκάνα, σύμφωνα με το BBC και το Reuters χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε η νέα δυνατότητα θα γίνει ευρέως διαθέσιμη.

Μέχρι στιγμής η πλατφόρμα έχει όριο 280 χαρακτήρων στα tweets, το οποίο ισχύει από το 2017 (πριν το όριο ήταν 140 χαρακτήρες).

Στόχος του Notes είναι να κρατήσει τους χρήστες στο Twitter και να προσελκύσει νέους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να κοινοποιούν τον τίτλο ενός κειμένου και έναν σύνδεσμο για πρόσβαση στο πλήρες κείμενο. Οι χρήστες θα μπορούν να τροποποιήσουν τα κείμενα μετά την ανάρτηση τους.

Το Twitter βρίσκεται εν μέσω διαδικασίας εξαγοράς ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Έλον Μασκ, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο Μασκ δεν έχει αποκλείσει την πιθανότητα υιοθέτησης ενός νέου μοντέλου χρήσης του Twitter με συνδρομή.