Ο Έλον Μασκ παρουσίασε το όραμα του για την επόμενη μέρα του Twitter και πέρα από τον στόχο η πλατφόρμα να αγγίξει τους 1 δισ. χρήστες, θέλει να βάλει και συνδρομή, ώστε να περιορίσει τους ψεύτικους λογαριασμούς.

Ο CEO της Tesla είχε τηλεδιάσκεψη με τους εργαζόμενους του Twitter και σύμφωνα με το bloomberg.com παρουσίασε στους εργαζόμενους ένα μοντέλο συνδρομής, όπου οι χρήστες θα πληρώνουν για να επαληθεύονται οι λογαριασμοί τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν είναι απαραίτητη η αποκάλυψη της ταυτότητας των χρηστών, αλλά για να υπάρξει επαλήθευση λογαριασμών, θα χρειαστεί πληρωμή ώστε να αποφευχθούν τα fake accounts.

Μάλιστα, μεταξύ άλλων, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο των απολύσεων, αναφέροντας ότι θα εξεταστούν οι εργαζόμενοι βάσει απόδοσης και έπειτα θα αποφασιστεί το μέλλον τους στην εταιρεία.

Επίσης, απαγόρευσε την τηλεργασία, με εξαίρεση τους «εξαιρετικούς συντελεστές», ενώ στο κομμάτι της αποζημίωσης, ανέφερε πως το Twitter ως ιδιωτική εταιρία, θα έχει παρόμοια δομή με αυτή της SpaceX.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν ολοκληρωθεί η εξαγορά του Twitter (44 δισεκατομμύρια δολάρια), να είναι εκείνος ο CEO της εταιρίας.

Με βάση το δημοσίευμα, ο CEO της Tesla ανέφερε ότι είναι υπέρ της «μετριοπαθούς πολιτικής» και ότι βρίσκεται «αρκετά κοντά στο κέντρο», ενώ τόνισε ότι θα επέτρεπε την πολυφωνία και τις διαφορετικές απόψεις στην πλατφόρμα, ακόμα και αυτές που θεωρούνται ακραίες αλλά κινούνται εντός του πλαισίου του νόμου.