Οι έξυπνες τεχνολογίες καταφτάνουν πια με τον σωρό, απαλλάσσοντάς μας από καθημερινά πράγματα που έπρεπε να κάνουμε με τα χέρια μας.

Και τώρα η Toadi μας φέρνει ένα ρομπότ για να κόβει τα χόρτα, ένα ρομπότ με μπόλικη τεχνητή νοημοσύνη.

Και η αγορά το λαχταρούσε προφανώς τόσο πολύ που όταν το έβγαλε στην πλατφόρμα χρηματοδότησης Kickstarter ζητώντας 75.955 δολάρια, μάζεψε όχι λιγότερα από 1,7 εκατομμύρια!

Τι καινούριο κομίζει; Τα ρομποτικά χλοοκοπτικά που κυκλοφορούν έχουν μια απαίτηση από τον χρήστη, να ορίσει μια περίμετρο ώστε να ξέρουν τα όρια του οικοπέδου. Όχι όμως και το Toadi, που συνδυάζει αλγόριθμους και 4K κάμερα ώστε να βλέπει και να καταλαβαίνει τι γίνεται. Πού κόβει και πού σταματά δηλαδή.

Το θέλετε ακόμα καλύτερο; Το ίδιο το προϊόν είναι οικολογικό, κατασκευασμένο με λύσεις βιώσιμης ανάπτυξης. Τυπώνεται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και το σώμα του αποτελείται κυρίως από… άμυλο καλαμποκιού!

Αυτό προστατεύεται από μια νανο-επίστρωση, την ίδια ώρα που οι μπαταρίες του φορτίζονται ασύρματα. Αλλά και λεπίδες του φέρουν επίστρωση τιτανίου και μεταβλητά μέρη.

Ο ρομποτικός χορτοκόπτης καθαρίζει 1,2 στρέμματα με μια φόρτιση, στο μοντέλο Pro, ή 0,6 στρέμματα στο στάνταρ μοντέλο.

Αφού το βγάλεις από το κουτί, κάνεις απλώς μια βόλτα στην αυλή σου και το μηχάνημα σε ακολουθεί. Όσο το κάνει αυτό, δημιουργεί έναν τρισδιάστατο χάρτη του μέρους και τα υπόλοιπα είναι ιστορία. Κάθεσαι και το βλέπεις να κόβει χόρτα.

Καταφτάνει τον Οκτώβριο-Νοέμβριο και είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις (Toadi και Toadi Pro) και τρία χρώματα, λευκό, ασημί και χρυσό.

 

Όσο για την τιμή του, είναι φυσικά τσουχτερή. Το απλό μοντέλο κοστίζει 2.415 ευρώ (2.760 δολάρια), ενώ το Toadi Pro αγγίζει τα 2.965 ευρώ (3.390 δολάρια)…