Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως πλέον μπορεί κανείς να βρει τουλάχιστον ένα κινητό τηλέφωνο σε κάθε τσέπη.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Strategy Analytics, μέσα στο 2012 κυκλοφόρησαν στην αγορά (δεν πουλήθηκαν απαραίτητα) περισσότερες από 1,6 δισεκατομμύρια συσκευές.

Αξιοσημείωτο, είναι το γεγονός, πως από αυτές τις συσκευές, τα 700 εκατομμύρια ανήκουν στις Samsung, Nokia και Apple. Με τη Samsung να κατακτά ξεκάθαρα την πρώτη θέση, ενώ τις Nokia και Apple να συναγωνίζονται για τη δεύτερη θέση.

Μάλιστα, πιο συγκεκριμένα, στην αγορά των smartphones, η Samsung κατέγραψε 213 εκατομμύρια συσκευές, με την Apple να ακολουθεί με 135 εκατομμύρια και τη Nokia να έρχεται τρίτη με 35 εκατομμύρια μονάδες.

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη, με δεδομένη την άνοδο των smartphone μέσα στο 2012, με τους εν λόγω κατασκευαστές να έχουν μετατραπεί σε μεγαθήρια της συγκεκριμένης αγοράς.

Η έρευνα της ABI Research, όμως δείχνει μικρότερη ανάπτυξη της Apple σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, προβλέποντας αντίστοιχες επιδόσεις και το 2013.

Από την άλλη πλευρά η Samsung, ίσως αναπτυχθεί και άλλο, λαμβάνοντας 34% στη συνολική κίνηση smartphones παγκοσμίως, στο τελευταίο τρίμηνο του 2012.