Η Shisha Labs, εταιρία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη προϊόντων με πρωτοποριακή τεχνολογία και έξυπνο σχεδιασμό, σκοπεύει να επαναφέρει τα ογκώδη κινητά της δεκαετίας του 90!

Το Retro Brick Handset, με ύψος 33 εκατοστά είναι σχεδιασμένο ακριβώς όπως τα πρώτα κινητά τηλέφωνα, δεν θα χρησιμοποιείται όμως ως κινητό τηλέφωνο αλλά ως ασύρματο ακουστικό.

Θα συνδέεται με οποιοδήποτε τηλέφωνο διαθέτει bluetooth και θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λήψη αλλά και πραγματοποίηση κλήσεων αφού διαθέτει δικό του πληκτρολόγιο.

Εκτός από κλήσεις μέσω κινητού, θα μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί τόσο ως συσκευή σταθερής τηλεφωνίας, όσο και ως VoIP συσκευή για κλήσεις μέσω Skype ή X-lite.

Το project της εταιρίας στο Kickstarter ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και μέχρι σήμερα έχει ήδη συλλέξει 4.500 δολάρια από τα 150.000 δολάρια της χρηματοδότησης που χρειάζονται προκειμένου να ξεκινήσουν την παραγωγή της.

Εφόσον όλα πάνε καλά, το Brick Handset θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Νοέμβριο, σε τέσσερα χρώματα, άσπρο, μπλε, πράσινο και ροζ. Η τιμή του σύμφωνα με τα pledges του kickstarter κυμαίνεται γύρω στα 85 δολάρια.